Marina ima samo jednu poruku za svoje igračice

Autor: Pavle Knežević
subota 06.07.2019.
23:22
Izvor: Sportske.net

Selektorka je jasna, dok se kapiten Jelena Bruks uzda u iskustvo svog tima.

fiba.basketball.com
fiba.basketball.com

Povezane vesti

Srbija je na težak način izgubila polufinale Evroskog prvenstva u Beogradu, a selektorka Marina Maljković za svoje igračice ima samo jednu poruku - sutra je novi dan.

"Nema mnogo priče posle ovakve utakmice. Ranije smo imale problem jer nismo igrali 40 minuta, a onda smo imale dobru utakmicu protiv Švedske. Sada smo znali da moramo još bolje. Sutra je novi dan i to je jedina stvar koju imam da kažem mom timu. Moramo što pre da se fokusiramo na tu utakmicu", rekla je Maljkovićeva.

Španija je vodila skoro celu utakmicu, Srbija je stigla i preuzela vođstvo u finišu, ali nije uspela da ga zadrži.

"Ponovo smo se zagrevali u prvom poluvremenu i u drugom počeli da igramo. Ne može se tako protiv Španije. Prosto, tek u drugom poluvremenu smo počeli da izgledamo normalno. Sutra nas čeka 40 minuta košarke, 25 minuta zagrevanje i 40 minuta košarke. Ništa magično novo nemam da vam kažem, samo to", jasna je selektorka.

Srbija je preuzela vođstvo tri minuta pre kraja, ali posle toga nije uspela da postigne nijedan koš. Razlog je za vođu "lavica" jasan.

"U košarci morate praviti blokade, a svaka blokada mora da bude prednost. One znaju da ako se desi faul, ja to preuzimam na sebe. Nismo dali koš jer smo igrali bez bloka. To može da radi samo neka igračica iz WNBA, mi ne možemo. Samo poneke najbolje igračice sveta mogu da igraju jedan na pet protiv bilo koga, a ne protiv ovakve ekipe Španije", kaže Maljkovićeva.

Šut za tri takođe nije funkcionisao, samo 1/11, ali za selektorku to nije sasvim neočekivano.

"Nedovoljan broj skokova u napadu zbog tog broja promašenih trojki. Znali smo da jako teško može da se desi da ubacimo 14 kao protiv Švedske. Nije mi iznenađenje, zato smo insistirali na skoku u napadu. Fino smo ubacivali protiv Švedske, teško je da se takav šuterski dan desi dva puta uzastopno, ali zato to treba nadoknaditi skokom.

Zato prvo poluvreme nismo ličili na sebe, ali je borba bila naša, to ne možete da nam oduzmete. Sutra je novi dan, novi dan. To je poruka za moje košarkašice, tu staje sve
", kaže Marina Maljković.

Kapiten Jelena Bruks vidno je bila razočarana, ali je rekla da tim samo sebe može da krivi.

"Tužna sam što nismo došle do finala, ali sve je naša greška. Znali smo da protiv Španije ne možemo da igramo 20 minuta, već 40, plus ono sa zagrevanja. Nismo danas uradili dobar posao i nažalost izgubili smo. Ali, nije gotovo, moramo da dignemo glavu i da se držimo za sutra. Nadam se da ćemo uraditi dobar posao i odigrati najbolju utakmicu na šampionatu", rekla je Bruks.

Koliko će teško biti za ekipu da se prene i povrati posle ovakvog poraza?

"Smatram da smo dovoljno iskusne da ostavimo ovu utakmicu iza nas. Pratili smo ih poslednjih utakmica i videli smo da su nezgodni protivnik. Sutra će biti sve na nama, ako budemo maksimalno fokusirane. Treba da prespavamo ovu noć, ostavimo utakmicu iza sebe i sutra odigramo najbolje", rekla je Jelena Bruks.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SvetskiSampion
Sunday, 07.07.2019
09:55

Marina je poruku trebalo ds saopsti na tajm autu koji je trebalo da trazi ranije... Imali smo 3 napada gde smo propustili sansu i nismo postigli ni jedan kos....steta srbija bolja u drugom pol. Borile su se kao lavice

avatar
Volem Vosu
Sunday, 07.07.2019
08:27

Ima nesto sto se zove tajm aut. Iskoristi ga kad treba. To ti je posao.