Maratonski izbor selektora BiH - Umesto konačne odluke, Vujošević se ''plasirao'' u drugi krug!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.03.2017.
15:53
Izvor: Sportske.net, Mondo.ba, Novosti.rs

Iako se za danas najavljivala konačna odluka, ona je prolongirana. Vujošević ipak ima i protivkandidata.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Činilo se i najavljivalo iz BiH da je izbor Duška Vujoševića za novog selektora maltene gotova stvar, očekivalo se da danas na sednici Upravnog odbora KD BiH to bude i ozvaničeno, ali je doneta odluka da posle brojnih imena koja su bila u konkurenciji, Vujošević i Aleš Pipan odu u, da ga tako nazovemo, ''drugi krug izbora''.

''Odlučili smo se za dva kandidata Vujoševića i Pipana, koji po nama ispunjavaju neophodne kriterije za funkciju selektora muške seniorske reprezentacije BiH. Delegacija koja će s njim obaviti finalne pregovore od Upravnog odbora će dobiti smernice o tome šta su naši zahtevi i ciljevi.

Generalni sekretar, direktor reprezentacije i predsjednik Stručnog saveta u naredna dva ili tri dana će obaviti razgovore sa kandidatima i izneti prijedlog Upravnom odboru. Odmah zatim ponovo će se sastati Upravni odbor kako bi imenovao novog selektora, a mislim da bi se to trebalo dogoditi naredne sedmice''
, objasnio je Aleksandrar Fulurija, predsednik KS BiH, a prenosi ''mondo.ba''.

Fulurija je juče u izjavi ''Novostima'' poručio da je Vujošević ''99 posto'' novi selektor BiH i pritom naglasio da im
je ''stručnjak takvog znanja, autoriteta i imena potreban'', da je ''preostalo je samo da se još definišu neke sitnice iz ugovora'', kao i da to ''neće predstavljati problem''.

On je takođe otkrio i da je Vujoševiću ponuđen četvorogodišnji ugovor.

''Finansije ćemo vezati za rezultat, što je prihvatljivo za obe strane. Imamo dobru reprezentaciju, u kojoj su i jedan Teletović i Nurkić, ali je za postizanje rezultata neophodan stručnjak koji će zavesti red, rad i disciplinu u ekipi, a Vujošević je baš taj'', prenele su ''Novosti'' Fulurijine reči.

Izgleda da se danas nešto ipak promenilo po tom pitanju, jer bi u suprotnom konačan izbor već bio obavljen...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Thursday, 23.03.2017
18:28

Teletovica i Nurkica ce imati na leto, a ako se plasirate u A diviziju kvalifikacija za SP, vi na njih nece moci da racune, jer sve da ce NBA klubovi pustiti svoje igrace u toku sezone da igraju za reprezentaciju (kvalifikacije se igraju u tri termina novembar, februar, jun, pa ako prodjes tu rundu onda ide jos jedna, gde su termini septembar, novembar, februar), a da se ne lazemo vi bez te dvojice igraca, plus sto nemate pleja ste smesna reprezentacja, tako da ni Greg Popovic vam ne moze pomoci, kamoli Dusko Vujosevic, ili Ales Pipan.

avatar
Benz9
Thursday, 23.03.2017
17:30

Kakav crni Dule bolje bi bilo da se odustalo od njega odmah na početku...Aco ili Neno Marković su jedini koji bi nesto uradili,ostali su trošenje i vremena i novca...