Maraton u "Pinkiju", umalo tuča... Na kraju pobeda Zvezde!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.12.2017.
20:12
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Bemaxa i Crvene zvezde mt:s odigrali su jednu od najčudnijih utakmica u istoriji ABA lige. Gosti su na kraju slavili i vezali devetu pobedu u prvenstvu.

aba-liga.com/Mega Bemax/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Poslednja utakmica 13. kola regionalne košarkaške lige odigrana je u hali "Pinki" u Sremskoj Mitrovici, a meč je poneo epitet derbija više zbog istorije međusobnih okršaja dva tima nego zbog trenutnog odnosa snaga.

Crvena zvezda mt:s uspela je da savlada ekipu Mega Bemaxa rezultatom 90:85 (24:25, 27:13, 15:21, 24:26) iako se ne može reći da su izabranci Dušana Alimpijevića večeras bili na visini zadatka.

Da li zbog žestokog ritma i velikog broja pređenih kilometara u prethodnih sedam dana, tek, košarkaši Crvene zvezde mt:s nisu bili na svom nivou ali će im više od ostavljenog utiska značiti to što su zabeležili jedanaestu pobedu.

Domaći su otvorili meč polaganjem Kostje Mušidija ali je Zvezda odgovorila serijom 10:0 i nedugo zatim stigla do dvocifrene prednosti. Samo tri i po minuta igre bilo je dovoljno Zvezdi da stigne do 12 poena razlike (19:7).

Usledio je neshvatljiv pad u igri izabranika Dušana Alimpijevića. Gotovo šest minuta Zvezda nije uspela da postigne poene iz igre, a Mega je serijom 12:0 uhvatila rezultatski priključak i potom rešila prvi period u svoju korist.

Dominacija koju je Mega uspostavila pod protivničkim košem tokom prve deonice nastavljena je i u drugom kvartalu. Zvezda nije uspevala da zatvori reket ali je sredinom drugog perioda ponovo napravila dvocifrenu prednost.

Prazan hod domaćih u drugoj četvrtini skupo je koštao ekipu Dejana Milojevića. Zvezda je na odmor otišla sa 14 poena prednosti, a odmah po povratku na parket igrači gostujućeg tima prave seriju 9:0 i stižu do 20 poena prednosti.

Maksimalno vođstvo Zvezde iznosilo je 22 poena ali to nije bilo dovoljno da gosti meč uvedu u mirnu završnicu. Baš kao i u prvoj četvrtini Zvezda dozvoljava Megi da se serijom 21:4 vrati u meč tako da uzbuđenja nije izostalo ni u poslednjoj četvrtini.

Četvrti period obeležile su čarke igrača i članova stručnog štaba dva tima posle prekršaja Goge Bitadzea nad Matijasom Lesorom. Do tuče nije došlo, mada je kuvalo na parketu, a sve je završeno tehničkim greškama za klupe dva tima, Stefana Sinoveca, Matijasa Lesora i isključenjem Neše Ilića.

Pored svega rečenog treba istaći da je utakmica obilovala prekršajima (62) tako da smo videli preko 70 izvedenih slobodnih bacanja, što svakako nije podatak koji vodi ka pozitivnom utisku.

Bio je ovo meč koji je najduže trajao u ABA ligi, barem kada je tekuća sezona u pitanju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejms Feldin sa 24 poena i 5 skokova, pratili su ga Tejlor Ročesti sa 15 poena i 8 asistencija, odnosno Pero Antić sa 12 poena i 6 skokova.

U ekipi Dejana Milojevića najefikasniji je bio Aleksandar Lazić sa 17 poena i 15 skokova, dok su Mušidi, Sinovec i Fundić ubacili po 11 poena.

Crvena zvezda mt:s ponovo preuzima prvo mesto na tabeli sa skorom 11-2, dok ekipa Mega Bemaxa ostaje na pretposlednjem mestu sa 4 pobede i 8 poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja Vidiic No.1
Monday, 25.12.2017
21:25

neshvatljiv pad?mozda samo vama u 10 dana 5 utakmica,sta dalje da kazem

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 25.12.2017
21:15

Uvek cupava utakmica sa Megom...Ali, oni vec preko 3 godine za pobedu protiv nas ne znaju. Ovo je bio 24 trijumf u nizu protiv Mege. Dosta smo otaljavali ovaj mec, evidentno smo u mislima vec bili okrenuti ka Armaniju...Idemo dalje, po jos jednu recku na gostovanju u EL za dobar finis ove polusezone....

avatar
Zlato
Monday, 25.12.2017
21:14

Kako je Antic trebao onog pomocnika da premlati.

avatar
RUSKI CAR
Tuesday, 26.12.2017
06:06

Molio sam se Bogu da mu zategne jednu roditeljsku, kad je onako nevaspitan!