Manuov čas košarke, Čalmersovo iskupljenje, Bobi ni sekundu!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 17.11.2015.
08:46
Izvor: Sportske.net

Argentinski veteran održao predavanje u poslednjoj četvrtini. Memfis oprostio Mariju Čalmersu, Najt rasturio Lejkerse. Velika kriza Hjustona, Siksersi zaboravili kako izgleda pobeda!

BETA/AP Photo/Eric Gay
BETA/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Sparsi su se okrenuli Manu Đinobiliju kada je bilo najvažnije. Argentinski veteran je odigrao simultanku u finišu protiv Portlanda, ubacio 14 od svojih 17 poena u poslednjoj četvrtini, pa je Portland pao u Teksasu. LaMarkus Oldridž nije bio inspirisan protiv bivšeg kluba kao pre par dana u Oregonu. Završio je sa 6 poena i isto toliko skokova.

Boban Marjanović nije dobio šansu na ovom meču. Inače ovo je bila utakmica loših napada u prvom delu, Portland je ubacio samo 28 poena, što je tek četiri više od istorijskog crnog rekorda ove franšize.

Lakers Suns Basketball

Lejkersi su bili lak plen za Feniks, meč će pamtiti Brendon Najt po prvom tripl dablu u karijeri. Rasturio je goste sa Pacifika, ubacio 30 poena, imao 15 asistencije i 10 skokova. Gosti su se držali do poslednje četvrtine, trojkom Lua Vilijamsa su se spustili na -4 na startu poslednjeg periorda. Ali onda je usledila serija 11:3 domaćina, posle koje više nije bilo dileme.

Pacers Bulls Basketball

Derbi Centrala je pripao Čikagu, tesno su slavili protiv Indijane. Derik Rouz je ubacio 23 poena, ali i iskrenuo članak, Pold Džordž odgovorio sa 26, ali je u poslednjem napadu propustio priliku za pobedu, sjajnu defanzivnu rolu je odigrao Džimi Batler.

Inače, Bulsi su imali i 15 poena prednosti u drugom poluvremenu, ali se plus istopio, pa je na kraju pobeda ostala u "Junajted Centru" uz dosta sreće.

Trail Blazers Grizzlies Basketball

Rasel Vestbruk je ubacio 40 poena i imao 14 asistencija, ali je Oklahoma ipak izgubila. Mario Čalmers je odigrao sjajan meč, doskorašnji bek Majamija je ubacio 16 od 29 poena u poslednjoj četvrtini i prelomio za "Grizlije". On je bio omražen u Memfisu, njegova trojka za Kanzas 2008. protiv Memfis Tajgersa odvela je meč za titulu univerzitetskog šampiona u produžetak posle kogasu Džejhouksi slavili, a Memfis tugovao. Kada je stigao pre nekoliko dana iz Majamija u trejdu, navijači su ga dočekali sa prezirom, ali sinoć ih je kupio.

"Ne mogu da verujem da sam aplaudirao Čalmersu", rekao je jedan od navijača "Grizlija".

Oklahoma je šutirala iznad 50% i izgubila meč jer je Memfis šutirao još bolje, trojke 12 od 17, to niko ne bi očekivao od tima koji je tradicionalno među najgorima u ligi kad je šut spolja u pitanju.

Celtics Rockets Basketball

Velika kriza Hjustona, u Teksasu se gostio Boston. Ajseja Tomas je ubacio 23 poena, peta utakmica za Seltikse u sedam dana, ali nije im smetalo, igrali su sa mnogo energije protiv bezvoljnih Roketsa, za koje je Harden ubacio 16 poena, Ariza 19.

Filadelfija je na 0-11, njihova crna serija nastavljena je noćas protiv Dalasa. Čandler Parsons i Dirk Novicki su iskombinovali 41 poen, spasa za Sikserse nije bilo. Računajući i prošlu sezonu Filadelfija je izgubila 21 utakmicu u nizu, poslednjih put su pobedili 25. marta u Denveru. Na pet su poraza od tužnog rekorda kluba.

Filadelfija - Dalas 86:92
San Antonio - Portland 93:80
Hjuston - Boston 95:111
Memfis - Oklahoma 122:114
Čikago - Indijana 96:95
Feniks - Lejkersi 120:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke