Malo su Vejd i Dragić, Filadelfija u velikoj prednosti!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.04.2018.
23:19
Izvor: Sportske.net

Dragić i Vejd odigrali sjajan meč, ali je njihova ekipa sada na rubu ispadanja.

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Prava plej-of utakmica između Majamija i Filadelfije. Nakon četiri meča, Filadelfija vodi sa 3:1, zahvaljujući novoj pobedi izvojevanoj na terenu u Majamiju, bilo je

Filadelfija će imati šansu za prolazak u polufinale konferencije u sledećem meču na svom parketu.

Bilo je prilično neizvesno, Majami je čak imao i 12 poena prednosti tokom treće četvrtine, ali su se gosti predvođeni Simonsom, Redikom i Embidom vratili u meč i preokrenuli rezultat.

Bilo je prilično oštro na obe strane, malo je falilo da dođe i do tuče kada je Dragić oboren od strane Kovingtona.
Na ulasku u poslednja dva minuta Filadelfija je imala 6 poena prednosti, 100:94, ali su domaći preko Dvejna Vejda stigli do 100:99 na ulasku u poslednji minut. Vejd je bio taj koji je nosio domaće u poslednja dva minuta, vezao je i sedmi poen za 102:101 u korist Filadelfije.



Nastavio je i nakon toga, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje, za razliku od Redika koji je bio siguran na drugoj strani za pobedu gostiju 106:102 i vođstvo 3:1 u seriji.

Vejd je imao 25 poena, Dragić 20, Džonson 15, ali je bilo malo za raspoložene igrače Filadelfije. Na drugoj strani Simons tripl-dabl, 17 poena, 13 skokova i 10 asistencija, Redik 24 poena, Embid 14, a Šarić 11.

Pogledajte za kraj i fantastičan potez Dragića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 22.04.2018
00:25

Pre svega pohvale za menadjere koji su Belineliju stavili granicu 15.5 i onaj srpsko/hrvatskoj prevari 17.5,ej cuj Saricu 17.5,stvarno ovaj istok krsine od ekipa,Boston ce u narednih 10 godina osvajati istok!

avatar
Sixers forever
Sunday, 22.04.2018
00:11

bila bi metla da nisu sudije!?

avatar
Algebrons
Saturday, 21.04.2018
23:32

Sudije napravile istu grešku kao u drugoj utakmici u Pensilvaniji - pustili su igrače Majamija da nedostatak talenta nadomeste super-agresivnom igrom bez da ih ''kažnjavaju'' faulovima. To je rezultiralo povećanom tenzijom koja je splasla sredinom drugog poluvremena kada je i kriterijum doveden u red. Inače SImons je prvi ruki od 1980. i Medžika Džonsona koji je uspeo da kompletira tripl-dabl u plej-of meču.

avatar
Roj Kin 16
Saturday, 21.04.2018
23:44

Brat ima tripl dabl prosjek u plej ofu, a ovamo hvale Mičela što je dao 25 poena..

avatar
Algebrons
Sunday, 22.04.2018
20:20

@Crveno boja ljubavi, to što ti kažeš da Mičel ima slabu ekipu oko sebe ne znači da je istina. Prvo, Juta ima verovatno najbolji sistem trenutno u ligi. Kada kažem sistem, ne mislim na funkcionisanje franšize, nego na taktičku disciplinu, sistem igre. Defanzivno su najjača ekipa u ligi nakon oporavka Gobera i to je prvi osnov za uspešnu ekipu. Tu je još Rubio koji je jedan od najboljih timskih defanzivaca u ligi. Mičel je vrhunski individualni defanzivac - plejada vrhunskih defanzivaca i igrača zadatka, a sa Mičelom su dobili ofanzivnu oštricu. Nisam neko ko će reći da je Mičel veći talenat od Simonsa (a smatram da je odličan igrač i prošlog leta sam, dakle pre početka sezone, ovde po portalu pisao da mi je on omiljeni igrač sa prošlogodišnjeg drafta), ali ima mu** do poda, veliki klačer igrač će biti. Jedini problem oko njega je što je neefikasan poenter, još uvek - on ispali 22 šuta, da bi ubacio 25 poena i to ljudi zanemaruju. Sinoć su pojedini kritikovali Simonsa zbog 7 izbubljenih lopti, a isti ti nisu primetili da ih je Mičel imao 5, iako nije primarni kreator svog tima, kao što je Ben.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 22.04.2018
12:41

Ne hvale ga sto daje 25,nego ga hvale sto je lider ekipe i to kao ruki,sto moze da uci Pol Dzordza kako se igra kosarka,sto u najmanju ruku ima 2x slabiju ekipu,a ne igra na raspalom istoku,sa druge strane Simons koji ima sut za 3 2% je nesto sramotno.