Mala analiza Amerikanaca - Od Jokića sve zavisi, ima li Pop rešenje za njega?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 13.04.2019.
11:43
Izvor: Sportske.net

Da li je neko rešenje Greg Popovič čuvao za plej-of?

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Denver je kao drugoplasirana ekipa otišla u plej-of gde će igrati protiv San Antonija, tima koji uvek igra dobro u plej-ofu i koji je jedan od najredovnijih učesnika plej-ofa NBA lige.

Šta da očekujemo kada je u pitanju srpski centar Nikola Jokić?

"Iskreno, očekujem svašta. Očekujem da igraju pravo ka košu. Očekujem da stave nižeg igrača na mene, a potom visokog. Sve očekujem", rekao je Nikola Jokić.

Nikola je bio ključan igrač u svakoj utakmici San Antonija i Denvera, pa je za očekivati da ponovo San Antonio igra posebnu odbranu na njemu.

Derik Vajt je imao takvu ulogu kao nizak igrač, nekoliko puta mu je oduzimao loptu tokom utakmica San Antonija i Denvera, pogledajte i na koji način, udvajanjem.



Udvajanje Jokića je donosilo dosta toga dobrog San Antoniju ove sezone, Greg Popovič to vrlo dobro zna i zbog toga je priprema za ove mečeve veoma bitna za Jokića i Nagetse.



Ono za šta u San Antoniju nisu imali rešenja u prethodnim utakmicama jesu situacije 1 na 1 u kojima je Jokić briljantan, kao i situacije kada Jokić uzme ulogu pleja i kada razigrava svoje saigrače.

"Možete imati neverovatnu sezonu u regularnom delu i dobićete kredit za to. Ipak, velika pozornica je plej-of. To je drugi nivo, tada vaša reputacija raste", rekao je Majk Meloun, trener Denvera.




Prva utakmica je na programu sutra ujutru od 4:30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke