Makedonci pisali ABA ligi, imaju predlog!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.04.2020.
09:53
Izvor: Sportske.net

MZT kao najbolji makedonski klub, pisao je ABA ligi.

druga.aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Petr Stojanovski
druga.aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Petr Stojanovski

Povezane vesti

Dugogodišnji učesnik ABA lige i klub koji je imao nekoliko sjajnih sezona u tom takmičenju, MZT iz Skoplja, uputilo je pismo rukovodstvu ABA lige.

U njemu žele da naznače da je bitno vratiti nacionalni ključ za ulazak u ABA ligu nakon što prođe pandemija.

Evo i njihovog pisma.

"U početku bi hteli da poželimo svima iz porodice ABA-lige da ostanu bezbedni i zdravi u ovim teškim vremenima, kako zbog pandemije koronavirusa tako i zbog višestrukih silnih potresa koje su pogodili Zagreb, sa željom da se u što skorije vreme vratimo onome što nas najviše raduje – košarci. Iako smo svesni težine situacije, želimo da vam skrenemo pažnju na naše mišljenje o tome šta bi bilo nakon kraja ove neprijatne situacije u kojoj smo se svi našli i to kako klub koji je jedan od osnivača ove sadašnje ABA-lige i koji se još vodi kao jedan od suvlasnika ovog takmičenja.

Jasno je da kao i svi drugi, želimo da se sve stvari reše sportskim putem i na terenu, kao u ABA tako i u ABA2-ligi, gde mi nastupamo. Ali,u isto vreme smo svesni da razvoj ove strašne pandemije ne ide tome u prilog, zbog čega smo svesni da ce rukovodstvo lige morati u skoro vreme da donese i odluku o tome šta bi bilo kada bi se sezona prekinula.

Stav ekipe MZT Skopje Aerodrom je da ako dodje trenutak da se prvenstvo administrativno pre vremena završi i da se napravi neki kompromis od tome kako bi ABA-liga izgledala iduće sezone, da se u tom slučaju naš klub nikako ne zaobidje.

Još više, naše razmišljanje je da se ovo naše takmičenje mora vratiti svojim korenima odnosno osnovnim načelima, a to su u sklopu principa da je to pre svega liga ekipa svih država sa prostora bivše SFR Jugoslavije, u koju bi trebalo, pa duri i moralo nastupati i tim iz Makedonije.

Baner NBA

Naše razmišljanje, pa i svojevidni zahtev je da ako se u nekom slučaju donese odluka da se prva ABA-liga proširi, da se onda obavezno uzme u predvid i naš klub kao jedan od potencijalnih timova kojima bi se proširilo takmicenje i to kao jedini makedonski tim koji vec skoro jednu deceniju nastupa u ovoj regionalnom takmicenju.

Sigurni smo da smo to definitivno zaslužili i to našim kvalitetom, ali i organizacijskim i logističkim kapacitetom kojim raspolažemo. Mi smo imali nesreću da smo ispali baš u trenutku kade se liga transformisala i verujemo da bi trebalo da budemo uzeti u obzir za eventualno administrativno proširenje lige u situaciji kade ne možemo na sportskom terenu da se borimo za povratak u elitu"
, stoji u saopštenju kluba iz Skoplja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 03.04.2020
21:44

Ima svakojakvih predloga, a svi brane licne interese, a ne interese ABA lige.