Makedonci dobili novog selektora

Autor: Beta Beta
petak 10.03.2017.
19:48
Izvor: Beta

Novi selektor košarkaške reprezentacije Makedonije je Jordančo Davitkov, objavila je danas Makedonska košarkaška federacija (MKF).

EPA/ANTONIO BAT
EPA/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Davitkov na čelo selekcije Makedonije dolazi posle Dragana Race, sa kojim nije pridužen petomesečni ugovor nakon neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Jordančo Davitkov je već jednom vodio reprezentaciju, od 2001. do 2007. godine, kada je nasledio Martina Dokuzovskog.

Kako se navodi u saopštenju MKF Davitkov je tada, polse niza neuspeha da se plasira na kontinetalno provenstvo "uspeo da napravi nakveći uspeh nacionalnog tima obezbedivši u 2005. mesto u A diviziji".

Neuspešne kvalifikacija za Evobasket 2007. Bile su razlog zbog kojeg je Davitkov odlučio da odstupi sa selektorskog mesta. MKF od novog selektora očekuje da uskoro kompletira stručni štab, a zatim da formira "najbolju moguću reprezeitaciju u ovom trenutku".

"Najvažnije je da se sastasvi najbolja moguća ekipa što je imamo, da se dobrim radom i u dobroj atmosferi pripremimo za pretkvalifikacije (za Svetsko prvenstvo)", rekao je Davitkov.

Predsednik MKF Petar Naumoski je ocenio da je povratak Davitkovskog pun pogodak za povratak rprezentacijije na pobednički put, dodajući da je dogovr potpisan na dve godine.

"Davitkov će istovremeno ostati u Dubaiju da radi sa svojim sadašnjim klubom, a dogovor sa nama mu je na dve godine, uz jedini uslov da prodje pretkvalifikacionu grupu i obezbedi plasman u glavni žreb kvalifikacija" rekao je Naumoski.

Makedoniju u avgustu očekuju pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019, gde se nalazi u grupi sa Estonijom i Kosovom. Prve dve ekipe će se plasirati u glavni kvalifikacioni ciklus.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke