Makabi je ponovo onaj stari, ovaj čovek ih je pokrenuo!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 12.10.2017.
22:28
Izvor: Sportske.net

"Ponos Izraela" odlično otpočeo novu sezonu.

Beta/ABA liga/Cedevita/Marin Susic
Beta/ABA liga/Cedevita/Marin Susic

Povezane vesti

Ekipa Makabija iz Tel Aviva promenila je kompletan roster ovog leta, a na mesto šefa struke postavljen je hrvatski strateg Neven Spahija.

Ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo da bude jako dobro sezona za izraelski sastav, koji je u prethodne dve sezone lutao tražeći pravi roster i pravog trenera.

Sada su izgleda spakovali odličnu ekipu, a dokaz tome je i ubedljiva pobeda protiv Trinkijerijevog Bamberga, slavili su košarkaši Makabija pre svega zbog sjajne igre u poslednje kvartalu, a izgleda da su dobili i novog lidera na parketu.

U pitanju je bivši košarkaš zagrebačke Cedevite, Pjer Džekson, koji je i na par utakmica u ABA ligi pokazao da je strašan poenter.

Sada je protiv Bamberga upisao upisao 27 poena (5/5 za tri), devet asistencija i sedam skokova za ukupan indeks korisnosti 41! Teško da će neko do kraja kola imati bolji individualni učinak.

Imao je odličnu hemiju sa Aleksom Tajusom, koji se nakon avantura po Turskoj vratio na mesto uspeha. Odlični centar je u dva navrata sjajne pasove Džeksona pretvorio u poene atraktivnim zakucavanjima, a u nastavku pogledajte kako je to izgledalo.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gmarkovic
Thursday, 12.10.2017
23:00

Ovo je definitivno najbolji igrac koji je igrao ABA ligu. Sreca po nas da Cedevita nije uspela da ga zadrzi malo duze. Imali su masinu od igraca. Buduci mvp evrolige. Neverovatno je sa kojom lakocom igra.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 13.10.2017
00:17

Podjednako dobar je i Boutrajt, slicne brojke, i obojica su sipali i do 39p po EC prosle sezone, slicni procenti suta...samo povrede se desile na kraju pa Boutrajt ostao nedorecen...Dovodi Cedevita strasne i skupe igrace, pre njih imali Hopsona koji sada razvaljuje u EC kao nekada...Bice Dzekson neka verzija Gaudloka to je sigurno, Mvp je vec druga prica, treba konstanta...