Makabi ima novog trenera

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 18.11.2018.
10:16
Izvor: Sportske.net

Razišli su se sa hrvatskim stručnjakom i danas postavili novog šefa struke.

EPA-EFE/JIM HOLLANDER
EPA-EFE/JIM HOLLANDER

Povezane vesti

Neven Spahija je dobio otkaz u Makabiju iz Tel Aviva, nakon samo jedne pobede u prvih sedam kola Evrolige.

"Ponos Izraela" već godinama očajnički pokušava da se vrati u vrh evropske košarke, ne ide im od ruke, pa će sada pokušati sa čovekom koji u svom rezimeu ima i dva finala Evrolige.

Naime, kako je i zvanično objavljeno, bivši trener Olimpijakosa Janis Sferopulos novi je šef struke u Tel Avivu.

Ovaj grčki košarkaški stručnjak je nakon trogodišnje igračke karijere predvodio Apolon Kalamarias, potom je kratko bio i trener PAOK-a, da bi nakon po tri godine kao asistent u reprezentaciji Grčke i Olimpijakosu preuzeo Kolosos sa Rodosa.

Nakon tri godine ponovo je bio asistent u reprezentaciji Grčke, pa potom i u moskovskom CSKA, na kratko i Hjuston Roketsima, da bi 2012. preuzeo Panionios.

Nakon dve godine postao je prvi trener Olimpijakosa, sa kojim je u dva navrata osvojio grčku ligu (2015, 2016), a igrao je i dva finala Evrolige (2015, 2017).

Sada je preuzeo ekipu Makabija, debitovaće na klupi ekipe u utorak, kada ekipa iz Tel Aviva bude gostovala u "Sinan Erdem Domu" ekipi Anadolu Efesa.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ISTINA BOLI
Sunday, 18.11.2018
11:40

Dobar trener,samo je pitanje kako ce uticati na igrace,koje ne bi birao za svoj sistem. U svakom slucaju,dovoljno je pametan da zna ko ce koliko suteva uzimati,tako da Skoti brate moj,ides u plus samo tako :D