Makabi - Farmar otišao, Mekel potpisao!

Autor: Beta Beta
nedelja 10.01.2016.
19:37
Izvor: Beta

Američki košarkaš Džordan Farmar napustio je danas Makabi iz Tel Aviva, pošto želi da pronađe angažman u jednom od klubova američke NBA lige.

aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs
aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Kako se navodi na sajtu izraelskog kluba, Farmar je od uprave kluba tražio da ga pusti da ode, pošto želi da se vrati u SAD i pronadje angažman.

Čelnici Makabija su mu izašli u susret i on je posle šest meseci napustio klub iz Tel Aviva.

"Nažalost, stvari sa Džordanom nisu išle onako kako smo se svi nadali, ali u sportu se to ponekad dešava. On će uvek biti deo Makabijeve porodice", navodi se u saopštenju Makabija.

Farmara su 2006. godine Los Anđeles Lejkersi izabrali za prvog "pika" na NBA draftu, a sa tom ekipom osvojio je dve šampionske titule, 2009. i 2010. godine. On je posle toga dve godine igrao za Nju Džersi Netse, a 2011. godine potpisao je za Makabi.

U sezoni 2012-2013 igrao je za Efes, a naredne dve sezone nastupao je za NBA ekipe iz Los Anđelesa, Lejkerse i Kliperse. Farmar je prošlog februara potpisao za Darušafaku, a u julu se vratio u Makabi iz Tel Aviva, sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone.

Izraelski mediji preneli su da je dosadašnji igrač Crvene zvezde Gal Mekel potpisao ugovor na tri i po godine sa Makabijem. On je napustio beogradski tim pošto nije ispunio očekivanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke