Majami će se uskoro ponovo boriti za prsten!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 01.12.2019.
13:32
Izvor: Sportske.net

Veliki planovi franšize sa Floride.

Beta/AP Photo/J Pat Carter
Beta/AP Photo/J Pat Carter

Povezane vesti

Majami je sa LeBronom Džejmsom, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom igrao četiri velika finala NBA lige, dva su rešili u svoju korist, a onda je "Kralj" rešio da se vrati u Ohajo, dok se Kris Boš susreo sa velikim zdravstvenim problemima i uprava na čelu sa Petom Rajlijem je krenula u rebilding.

Isključili su su se iz šampionske trke nakon sezone 2013/14 i sa trenerom Erikom Spolstrom krenuli u stvaranje nove generacije.

Ove sezone su napravili značajan pomak, angažovali su Džimija Batlera i uz nekoliko sjajnih rukija poput Tajlera Hiroa i Kendrika Nana nakon 18 odigranih utakmica (13-5) pokazali da će biti jedan od najboljih timova istočne konferecije.

Dzimi Batler
Foto: Beta/AP Photo/Matt Slocum

Čini se ipak da nemaju još uvek materijala da se uključe u borbu za vrh Istoka, samim tim i u borbu za prsten, ali se u franšizi sa Floride kuju veliki planovi.

Naime, ideja je da do kraja sezone pokušaju u svoje redove da dovedu jednog od najboljih igrača San Antonio Sparsa.

Želje su DeMar DeRozan i LaMarkus Oldridž, videćemo da li mogu da naprave dil sa Gregom Popovičem i znajačno ojačaju svoj roster.

To nije sve, naime, "Vrelina" ima i dugoročnije planove, rešeni su da leta 2021. godine u svoje redove dovedu još jednu NBA zvezdu.

Prva želja je aktuelni MVP lige Janis Adetokumbo, za kojeg će jasno veliki broj timova biti zainteresovan za godinu i po dana.

Janis Adetokumbo
Foto: Beta/AP Photo/Morry Gash

Ipak, nije samo MVP na listi želja Majamija, alternativno rešenje bi bio bek Indijana Pejsersa Viktor Oladipo.

Od kako je napustio redove Oklahome, Oladipo se iskristalisao kao lider Indijana Pejsersa, umeo je da namuči Klivlend Kavalirse u plej-ofu, dok je LeBron bio u Ohaju i svima je pokazao da ume da vodi tim.

Povreda ga je minule sezone na duže staze odvojila sa parketa, još uvek se nije vratio, ali u Majamiju veruju da neće ostaviti posledice i da bi Oladipo mogao da bude odlično pojačanje.

Oladipo
Foto: Beta/AP Photo/Darron Cummings

Bilo kako bilo, Petu Rajliju je izgleda dojadilo da čeka, ovog leta je uspeo da dovede Džimija Batlera, koji se jako dobro uklopio na Floridi, a to je bila inicijalna kapisla za stvaranje novog, moćnog Majamija, koji bi u ne tako dalekoj budućnosti mogao ponovo da bude jedan od glavnih kandidata za osvajanje NBA prstena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke