Magični Jokić dobio sudar "dva oka u glavi" i oteo prvo mesto sjajnom Bobiju!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 06.12.2018.
08:14
Izvor: Sportske.net

Duel dva dominantna centra u ligi Srbina i Crnogorca odlučen u produžetku, Nagetsi preuzeli prvo mesto. Klipsi im sada gledaju u leđa, iako je Marjanović odigrao odličnu utakmicu. Oklahoma pisala istoriju, Lebron razneo Sparse, u Torontu ne praštaju...

twitter
twitter

Povezane vesti

Pravi triler na Floridi. Sudar Nikola, Jokića i Vučevića isčekivan je sa uzbuđenjem, pokazali su i zbog čega. Crnogorac je ubacio 24 poena, imao 15 skokova, Srbin uz 123 poena, imao 13 asistencija i 8 uhvaćenih lopti, njegov tim nastalja seriju, igrali su produžetak i odneli pobedu.

Ovo je sedmi uzastopni trijumf za Denver koji je preuzeo čelo Zapada. Džamal Marej je brojao do 31, a iako je kouč Meloun rekao da je njegov tim odigrao jednu od najgorih partija sezone, preteruje. Jer, Orlando je sjajno šutirao tri četvrtine, stigao i do produžetka, ali na kraju je kvalitet odlučio. Medžik je dao 20 trojki, ali stali su kada je bilo najpotrebnije. Istina Terens Ros im je doneo dodatnih pet minuta, ali više nije moglo.



Voriorsi su lako dobili u Klivlendu, tačnije pojačali su ritam u nastavku, to Kavsi ne mogu da prate. Stef Kari je ubacio 42 poena, Durant dodao 25, ovo je bila prva poseta Ohaju od serije za prsten. Ali, ništa u Klivlendu nije isto, jasno posle odlaska Lebrona. Šampion turneju završava sutra uveče u Milvokiju.

Bredli Bil je ubacio 36 poena, Vizardsi su dobili Atlantu i spustili se posle očajnog starta tri meča ispod granice od 50%. To je i dalje loše, ali moraju da dobijaju ovakve mečeve. Nije bilo Vola, nije se osetilo, gosti su imali 35 timskih asistencija, najviše u sezoni. Slabi domaćin se par puta vraćao na -7, ali nedovoljno da i pripreti u finišu.

Znatno neizvesnije bilo je u Bruklinu, gde je Pol Džordž "pocepao mrežice". Ubacio je 42 poena, u noći u kojoj je Vestbruk napravio novi tripl-dabl, 21 poen, 17 asistencija, 15 skokova, 108 tripl-dabl karijere, sada je preskočio i Džejsona Kida. Međutim utakmica ide u istoriju, ovo je najveći preokret Oklahome od postojanja gubili su 23 razlike u nastavku, 18 pred poslednju četvrtinu. A onda je Pol Džordž počeo da sipa, u poslednjem periodu je ubacio 25 poena, zaista je delovao posednuto, poslednju četvrtinu Tander je dobio sa 20 razlike.

Pelikansi su rasturili Dalas, Dončić samo 8 poena, imao je 6 asistencija i 4 skoka, njegov tim je razoružan sjajnim procentima Nju Orleansa, Rendl igra sjajno, pojačanje iz Lejkersa je ubacio 27 poena, imao 18 skokova, Dejvis takođe 27 i 9 asistencija, najviše u karijeri. Iskrenuo je zglob tokom meča, ali se vratio i završio posao. Pelikansi su trojke šutirali blizu 59% pa ne čudi što su koš Teksašana napunili do vrha.

Milvoki nije imao problema sa Detroitom, Blejk Grifin je ostao usamljen sa 31 poenom, više od trećine koliko je njegov tim postigao. Adetokumbo nije dominirao 13 poena, nije bilo ni Midltona, ali je Erik Bledso vodio glavnu reč u ofanzivi Baksa, sa 27 poena. Milvoki je drugi tim Istoka, mnogo bolje igraju kod kuće, videli smo i sinoć, imaju skor 12-2 pred svojim navijačima. Bili su odmorniji, na pauzi od subote, dok je Pistonsima ovo bio četvrti meč u šest dana.

Karl Entoni Tauns je bio centralna figura u Minesoti, ubacio je 35 poena, imao 12 skokova i 6 blokada. njegovi "Vukovi" su tukli Šarlot i otišli utakmicu iznad 50%. Šesta pobeda u sedam mečeva od trejda Batlera, iako neće baš deklarativno poručiti, čini se da je timska atmosfera bez njega bolja.

Kad smo kod Batlera, sa svojim novim timom Filadelfijom je gostovao u Kanadi. Ubacio je 38 poena, ali je Toronto tvrđava. Lider je imao Kavija Leonarda, "Kandža" je uz 36 poena, imao 9 skokova, 5 ukradenih lopti, pa su Reptorsi brzo zaboravili poraz od Denvera. Imaju 11-3 kod kuće, 21-5 i vodeći su tim lige. I kada ostatak tima ne šutira dobro, tu je Leonard, pogotovo u velikim mečevima, kao da uvek dodaje gas. Siksersi baš ne vole da prelaze granicu, šest godina nisu pobedili u Kanadi, a zanimljivo da nikada nisu slavili protiv Leonarda, igrao on u Torontu ili ranije u San Antoniju.



Klipersi su izgubili prvo mesto, preskočio ih je Denver, Konli je ubacio 22 poena u Memfisu u meču u kome su oba tima imala loše procente. Teodosić nije ulazio u igru, Marjanović odigrao odličan meč, ubacio 19 poena, imao 8 skokova, realizovao 11 od 12 bacanja, samo jednom promašio iz igre. I sve to nije bilo dovoljno, kada ekipa šutira loše, upali su u klopku "Grizlija", napravili 19 grešaka, odigrali verovatno najgori meč u sezoni i postigli najmanji broj poena.

Sparsi su senka nekadašnjeg tima, Lebron je ubacio 42 poena u pobedi Lejkersa, na drugoj strani DeRozan 32, Gej 31, Oldridž 21, ostatak tima očajan, to nije način na koji San Antonio pobeđuje. Lebron je inače 20 poena postigao u poslednjoj četrtini, Džoš Harr je pogodio dve ključne trojke za domaćina, San Antonio je vodio sa osam razlike u poslednjoj četvrtini, ali nisu našli rešenje za Lebrona. Popović i njegov tim će imati priliku za osvetu u petak kada Lejkersi stižu u Teksas.

Rezultati:

La Lejkers - San Antonio 121:113
Memfis - LA Klipers 96:86
Toronto - Filadelfija 113:102
Minesota - Šarlot 121:104
Milvoki - Detroit 115:92
Nju Orleans - Dalas 132:106
Bruklin - Oklahoma 112:114
Atlanta - Vašington 112:114
Orlando - Denver 118:124 pr.
Klivlend - Golden Stejt 105:129

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke