Maestro na potezu - Čeka se nova Željkova "metla"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.04.2018.
12:34
Izvor: Sportske.net

Trećim utakmicama četvrtfinala večeras će biti nastavljeno takmičenje u plej-ofu Evrolige. Istorija kaže da ćemo posle meča u Vitoriji dobiti prvog učesnika fajnal-fora.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Prethodne nedelje startovala je plej-of serija u Evroligi, a ekipe CSKA i Fenerbahčea maksimalno su iskoristile prednost domaćeg terena i došle u poziciju da ekspresno "bukiraju" karte za fajnal-for u Beogradu.

Večeras će biti odigrani treći mečevi plej-of serije u Kaunasu i Vitoriji. I dok u Litvaniji ništa neće biti rešeno nakon trećeg meča, istorija nas uči da ćemo posle duela u "Fernando Buesa Areni" dobiti prvog učesnika završnog turnira.

Aktuelni šampion Evrope savladao je Baskoniju u oba meča odigrana u Istanbulu, tako da će večeras imati prvu "meč loptu" u borbi za plasman na fajnal-for.

Prethodna iskustva nas uče da će raditi "metla" i da će Fenerbahče četvrtu sezonu za redom obezbediti plasman na završni turnir posle 3:0 u četvrtfinalnoj seriji.

Fenerbahče je pod vođstvom Željka Obradovića igrao na tri fajnal-fora, a na putu ka završnim turnirima u Madridu, Berlinu i Istanbulu "kanarinci" su bez izgubljene utakmice dobijali serije sa Makabijem iz Tel Aviva, Real Madridom i Panatinaikosom.

Statistika još kaže da je Fenerbahče dobio obe ligaške utakmice sa Baskijcima (74:70, 69:83) i zbog toga ne čudi što su mnogi već sada "precrtali" Baskoniju.

Fenerbahče je vezao 11 pobeda u plej-ofu Evrolige od 2015. godine, a evo kako je tim Željka Obradovića "čistio" Makabi, Real Madrid i Panatinaikos.

17/18

Fenerbahče - Baskonija 82:73
Fenerbahče - Baskonija 95:89
Baskonija - Fenerbahče ??:??

16/17
Panatinaikos - Fenerbahče 58:71
Panatinaikos - Fenerbahče 75:80
Fenerbahče - Panatinaikos 79:61

15/16
Fenerbahče - Real Madrid 75:69
Fenerbahče - Real Madrid 100:78
Real Madrid - Fenerbahče 63:75

14/15
Fenerbahče - Makabi Tel Aviv 80:72
Fenerbahče - Makabi Tel Aviv 82:67
Makabi Tel Aviv - Fenerbahče 74:75

Rezultati
euroleague.net

Veća uzbuđenja očekuju se u Kaunasu gde Žalgiris i Olimpijakos posle atinskih 1:1 nastavljaju borbu za fajnal-for. Izvesno je samo da ćemo u četvrtak u Kaunasu gledati i četvrti meč, a večeras ćemo saznati koja će ekipa tada imati "meč loptu".

Večerašnji program otvaraju upravo Žalgiris i Olimpijakos (19.00), dok će Baskonija i Fenerbahče svoju utakmicu početi od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke