Maestralni Lu Vilijams srušio Vizardse u triler završnici!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 10.12.2017.
00:03
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz prestonice imala je pobedu u rukama, ali je Lu Vilijams imao drugačiju ideju.

Beta/AP Photo/Daniel Shirey
Beta/AP Photo/Daniel Shirey

Povezane vesti

Četa Skota Bruksa bila je na pragu trećeg vezanog trijumfa, ali su Klipersi slavili u "Stejpls centru" trojkom Lua Vilijamsa na 1,2 sekunde do kraja susreta. Na kraju 113-112 za domaćina.

Gosti su otvorili meč serijom 13-0, pa se već na startu činilo da Kliperse čeka još jedan pakao.

Ipak, mic po mic, izabranici Doka Riversa su se vratili u meč, a serijom 16-2 dolaze i do preokreta pred kraj prve deonice.

Klipersi nošeni Danilom Galinarijem uspevaju da održe prednost i u drugom kvartalu, u poslednjim minutima prvog dela prave novu seriju, zatvaraju prvo poluvreme sa 6-0 i na odmor odlaze sa 13 poena viška.

U trećoj deonici gosti kreću da se vraćaju, "u drugu" je ubacio sjajni Bredli Bil. Pred kraj deonice dolaze Vizardsi i do izjednačenja (75-75), ponajviše zaslugom sjajnog Bila, koji je u trećoj četvrtini ubacio 16 poena.

Nisu uspeli gosti da okrenu rezultat u trećem kvartalu, ali zato jesu već na startu četvrtog.

Usledila je rezultatska klackalica, a onda su nekoliko sjajnih šuteva pogodio Oto Porter i Majk Skot.



Klipersi su posustali u napadu, nisu imali rešenja za pomenuti dvojac Vizardsa, ali su uspevali da ostanu u egalu.

Na 12 sekundi do kraja, dolaze i do preokreta, Ostin Rivers je pogodio trojku. Ipak, Vizardsi su imali odgovor, odlično su izveli akciju iz auta, Bil je otišao na prodor i pogodio uz faul. Pogodio je i dodatno bacanje, te su Vizardsi stekli dva poena prednosti na osam sekundi do kraja.

Nakon toga, Lu Vilijams je preuzeo odgovornost, držao je loptu u svojim rukama, a onda je opalio trojku preko Bila i pogodio, ostalo je nešto više od sekunde do kraja susreta.



Vizardsi nisu uspeli da pogode za to vreme, te su Klipersi upisali trijumf.

U redovima Klipersa 35 poena junaka Lua Vilijamsa, 25 je dodao Galinari, 16 je upisao Ostin Rivers, dok se na 11 zaustavio Harel.

Sjajne role su u pobedničkom sastavu imali Oto Porter (27p, 11sk), Bredli Bil (25p) i rezervista Majk Skot (22p, 8sk), njih su pratili Mahinmi sa 14 poena i Satoranski sa 11 poena i po šest skokova i asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke