Maestralni Bogdan, ali na ovakve stvari u Partizanu i Feneru nije navikao!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 10.01.2018.
08:06
Izvor: Sportske.net

Srbin izjednačio noćas rekord karijere, no, moraće da se navikava na neke stvari. "Zmaj" Dragić se zakačio sa DeRozanom pošto ga je pobedio!

Epa/Tannen Maury
Epa/Tannen Maury

Povezane vesti

Posle serije poraza, i nakon što su izviždani krajem prošle nedelje, Lejkersi su došli do daha. Mladi tim je dobio Kingse uz 22 poena Džulijusa Rendla, Lonzo Bol se ispromašivao, ali je imao po 11 skokova i asistencija.

Nova odlična partija Bogdana Bogdanovića nije pomogla Sakramentu, Srbin je ubacio 19 poena, imao 4 asistencije, stvari dolaze na svoje kada je naš košarkaš u pitanju, ali moraće da se navikne na poraze. Ovi Kingsi teško mogu nešto, ovo je bio njihov peti poraz u šest mečeva, otvorili su utakmicu primivši 19 uzastopnih poena.

Sada su ova dva tima izjednačena na poslednjem mestu Zapada, a Kingsi sledeći meč igraju u petak, rival su desetkovani Klipersi, pa je to možda šansa za trijumf.

Što se Bogdanovića tiče, kako rekosmo u Partizanu i Feneru je retko gubio, ovo je nova situacija, ali kako sezona odmiče igra sve bolje. On je sa ovih 19 poena izjednačio rekord kratke karijere u NBA.

Još dva očajna tima igrala su sinoć, Dalas je dobio Orlando, produbio krizu Medžika. Tim sa Floride je podsetimo, startovao preko svih očekivanja, a onda je usledio strmoglavi pad. Uz to se i povredio Vučević, pa sada liče na vreću za udaranje.

Novicki i ruki Denis Smit Džunior su sa po 20 poena predvodili Mavse do pobede, Medžik je vodio na poluvremenu, ali nisu izdržali, izgubili su 14 od poslednjih 15 mečeva. Hezonja starter, 14 poena, dok gostiju Aron Gordon najefikasniji sa 19.

Portland je uz 27 poena MekKolum i bez Lilarda tukao Oklahomu koja ponovo ulazi u loš period. Vestbruku je asistencija nedostajala za tripl-dabl, ovo je četvrti poraz u šest mečeva za Tander za koji smo pomislili da u decembru stvari dolaze na svoje mesto. Kao da nemaju dovoljno energije, to je priznao i Karmelo koji je meč završio sa 19 poena, Pol Džordž je ubacio 22. Portlandu odsustvo najboljeg igrača ne smeta, igraju bez pritiska i pobeđuju, sedam od devet poslednjih mečeva su dobili, od tih devet utakmica Lilard je propustio sedam. Šutiraju sjajno, i noćas su bili oko 53%, a u pet uzastopnih mečeva minimalno su postigli 110 poena.

Majami je putovao u Kanadu i vratio se sa pobedom. Dragić sjajan 24 poena, 12 skokova, 4 asistencije, klupa Hita je dala pun doprinos, Adebajo je završio sa 16 poena, 15 skokova i 5 blokada, Vejn Elington dodao 16 poena, u stvari Hit je igrao sa osam igrača, od toga su trojica rezervi ubacila čak 35 poena, više od trećine.

Elington je promašivao trojke čitave večeri, ali je sekundu pre kraja pogodio najvažniji šut večeri i po polaganjem, bili su to jedini njegovi poeni u drugom poluvremenu posle pasa Dragića.

Toronto bez povređeno Lovrija, DeRozan je ubacio 25 poena, posle meča se sukobio sa Dragićem, ali je Slovenac smirio stvar uz konstataciju da se ništa strašno nije dogodilo.

Rezultati:

LA Lejkers - Sakramento 99:86
Dalas - Orlando 114:99
Oklahoma - Portland 106:117
Toronto - Majami 89:90

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor Trax
Wednesday, 10.01.2018
10:00

Nemaju pobjednicki mentalitet,Bogi to treba iskoristit nabaciti sebi brojke da bude zvezda tima koji je odavno u kanalu

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Wednesday, 10.01.2018
09:17

Razumem da mora da postoji i prodje odredjeni period privikavanja, ali on cak i kao -ruki- ne bi smeo da ide ispod 15 (ubrzo i 20) poena, ipak je dosao kao jedan od najboljih igraca u Evropi, a prostora apsolutno ima.

avatar
RIP-chechk
Wednesday, 10.01.2018
10:52

Mnogo utakmica, a i Bogdan ne igra toliko solo, da bi trpao poene. Mada ima minute da ubaci sasvim solidan broj poena. Drzati preko 20 poena po mecu je tesko, nije ni u Evropi mogao toliko. Da ne zaboravim da ima veliki broj utakmica i da je mnogo, ali mnogo tesko da bude efikasan na svima.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Wednesday, 10.01.2018
19:54

P.S. Pogresio sam za minutazu, igra on sasvim dovoljno...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Wednesday, 10.01.2018
18:42

Kao da zaboravljas da oni igraju osam minuta duze:-D Vise je kod njega -problem- u tome sto dosta polaze i na razigravanje igraca i to sto jos nema minutazu koju bi trebao da ima. Ja nisam ni rekao da taj prosek moze i treba da ima sa npr. pola odigrane utakmice.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 10.01.2018
14:01

20,interesantno. Mozda ipak 27-28 da bude u konkurenciji za MVP-a?