Madriđani strepe, Rudi povredio skočni zglob!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.05.2015.
17:31
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih košarkaša "starog kontinenta" Rudi Fernandez doživeo je u četvrtak povredu skočnog zgloba zbog koje bi vrlo lako mogao da propusti predstojeći fajnal-for Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Tačno dve nedelje pre početka fajnal-fora Evrolige stručni štab i navijači Real Madrida uhvatila je panika zbog povrede koju je u četvrtak doživeo Rudi Fernandez.

Jedan od najkvalitetnijih igrača Evrope povredio se sredinom četvrte deonice prvenstvenog meča sa Unikahom kada je prilikom prodora na koš izvrnuo skočni zglob.

Odmah nakon što je Fernandez pao na parket moglo se zaključiti da povreda nije bezopasna i da bi zbog nje mogao da propusti čak i predstojeći fajnal-for Evrolige.

Uz pomoć medicinskog osoblja Fernandez je napustio teren i više se nije vraćao u igru, a prve prognoze ukazuju na to da je došlo do istegnuća ligamenata skočnog zgloba.

Već sada je jasno da Rudi neće biti spreman za narednu utakmicu Real Madrida u ACB ligi ali to neće biti nimalo važno ukoliko Fernandez uspe da se oporavi do 15. maja kada Kraljevski klub u polufinalu fajnal-fora Evrolige igra protiv Fenerbahče Ulkera.

Rudi Fernandez predstavlja jednu od najvažnijih karika u ekipi Pabla Lasa o čemu svedoči i podatak da je u tekućoj evroligaškoj sezoni u proseku beležio 13 poena i 3.4 asistencije, a u ACB ligi 10 poena i 2 asistencije.

Naknadi pregledi utvrdiće konačan stepen povrede Rudija Fernandeza i da li će biti u stanju da pomogne ekipi na fajnal-foru Evrolige koji se od 15. do 17. maja igra u Madridu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djerambeograd
Friday, 01.05.2015
18:12

Ničijoj povredi se ne radujem, ali oov je retko antipatičan košarkaš. Pri tom veliki faul folirant.