Mačvan: "Nema mnogo vremena, ali pobeda ne bi trebalo da dolazi u pitanje"

Autor: Pavle Knežević
utorak 21.11.2017.
13:34
Izvor: Sportske.net

Kapiten "orlova" ističe da nema mnogo vremena za uigravanje pred kvalifikacione mečeve, ali da pobede protiv Austrije i Gruzije ne bi trebalo da dolaze u pitanje.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu za predstojeće mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Kapiten Milan Mačvan rekao je okupljenim novinarima da ekipa mora da dobije utakmice protiv Austrije i Gruzije, kao i da se nada podršci publike

"Odmorili smo u ponedeljak, anas da napravimo lagan uvod, upoznavanje, pa da se spremimo za petak. Očekivanja su da se dobiju ove dve utakmice. Nema mnogo vremena za upoznavanje, uigravanje, ali uz neku pozitivnu atmosferu i podršku publike treba da dobijemo te dve utakmice i to je najbitnije", rekao je Mačvan.

Selektor Aleksandar Đorđević objavio je skraćeni spisak sa 14 imena, bez ekipa iz Evrolige. Koliko kapiten poznaje sve ove igrače?

"Malo sam nešto razgovarao sa selektorom, malo sam gledao kroz medije, ali dobra je ekipa, poznajem ih, mislim da ne bi trebalo da bude problema da se ostvare ove dve pobede. Ali, pošto nisu atraktivni protivnici, nisu neke najbolje selekcije evropske, treba ih uzeti maksimalno ozbiljno, spremiti se za te dve utakmice i dobiti, što je cilj", rekao je Mačvan.

Koga poznaješ iz ove ekipe?

"Ima dosta mlađih igrača, igrao sam sa Tepićem i Gagićem, znam Savu Lešića, protiv Pena sam igrao neki vikend u nemačkom prvenstvu, Đokovića znam iz FMP-a, tako da znam uglavnom sve momke. Mislim da neće biti problema. Cilj je da se uspostavi dobra i radna atmosfera od prvog dana, jer nema toliko vremena. Da probamo da se upoznamo i uigramo do petka i da to liči na nešto", rekao je Mačvan.

Posle godinu dana u ekipi je i Miroslav Raduljica.

"Drago mi je da je Radulja stigao, tu su i Birča, Simonović od tih nekih poznatih lica. Dobra ekipa, ima izostanaka, ali to ne bi smeo da bude izgovor i da bude problem za ove mečeve", rekao je Milan Mačvan.

Na spisku selektora nalaze se sledeći igrači: Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan), Dejan Todorović (Bilbao), Marko Simonović (Zenit), Milan Mačvan (Bajern), Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons Kina) i Đorđe Gagić (Ješilgirešun).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Strahinja
Tuesday, 21.11.2017
19:05

Mozemo na Amere odmah. Sta ce nam kvalifikacije.

avatar
DR DRE
Tuesday, 21.11.2017
15:37

Ne razumem zbog cega uporno sikanira Jelovca, sta mu je taj decko zgresio...