Ma kakva povreda, Dončić kao Medžik Džonson! Bogdan "potrošio" 28 lopti!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 27.12.2019.
08:52
Izvor: Sportske.net

Slovenac se vratio, "premerio" i Sparse, Kingsi posle duplog produžetka pali protiv Minesote koja nikoga nije pobedila mesec dana...

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Sakramento kao Titanik, pobedu iz Kalifonije odnela je Minesota nakon produžetka. "Vukovi" nikoga nisu pobedili 27 danac decembra, ipak slavili su protiv Kingsa u produžetku. Posledni šut imao je Badi Hild promašio, posle tačno mesec dana tim iz Minesote je pobedio. Spustili su Sakramento na 11 poena u poslednjoj četvrtini, i posle dva produžetka slavili.

Inače, Kingsi su, uz poraz ostali bez povređenih D'Arona Foksa i Marvina Beglija, tek što su se vratili na teren. Imali su šansu da pobede, Bogdanović je promašio nemoguć šut, inače ubacio je 19 poena, ali se ispromašivao, na parketu je bio više od 43 minuta. Imao je i sedam skokova. Bjelica je odigrao 16 minuta, 7 poena, 4 skoka. Inače, Bogdan je šutnuo čak 28 puta, ubacio samo 8 šuteva, trojke 3 od 16...

Četiri utakmice pauze nisu smetale Luki Dončiću. Slovenac se vratio na parket, 24 poena, 10 skokova, 8 asistencija, Dalas je dobio državni derbi protiv San Antonija. Oko dve nedelje pauze mu nisu naškodile, igrao je oko 33 minuta, rekao posle meča da je jako umoran. Greg Popović ga je uporedio sa Medžikom Džonsonom što je valjda najveći kompliment koji može da dobije.

Sparsi su inače postigli poslednjih 13 poena na meču, ali nije bilo dovoljno bili su na -17. Na kraju su mogli i na jedan posed, Derik Vajt je promašio trojku, skok Dončića je značio kraj nade za "Mamuze".

Bobi Marjanović bez šanse...

Obračun Donovana Mičela i Damijena Lilarda završio se 35:34, Juta je prema očekivanju dobila Portland. Mičelovo veliko drugo poluvreme je presudilo gostima iz Oregona, ubacio je u nastavku 28 poena. Pobedu u finišu je sačuvao Gobert sa par sjajnih poteza, na kraju 16 poena, 15 skokova za Francuza. Gobert je blokirao Karmela i Demijena Lilarda u poslednnih dvadesetak sekundi i tako priveo meč kraju.

Memfis je na prošlom gostovanju u Oklahomi pre par nedelja ispustio +24, sada nisu dozvolili sličan scenario, tukli su tander u gostima Džekson Džunior je ubacio 20 poena, Tajs Džons je dodao 15 poena, uz sjajan šut sa klupe, Marko Gudurić još jednom nije dobio šansu.

Džuliju Rendl i Markus Moris su iskombinovali 55 poena, više od polovine za Nikse koji su slavili protiv gradskog rivala u Bruklinu. Netsi su odigrali najgori meč u sezoni, dali 82 koša, imali maje od 27% šuta, što je crni rekord sezone. Bruklin je za čitav meč pogodio samo osam puta za dva poena, najgori rezultat u jednoj NBA utakmici od 1950.

Detroit ide na turneju, pre toga su kod kuće prekinuli seriju od šest poraza, razbili su Vašington. Grifin je ubacio 14 poena, imao 11 skokova,vratili su se i Rouz i Braun iako roviti, dok su gosti desetkovani, nije bilo ni Bertansa, ni Hačimure, Ajseje Tomasa, Brajanta i naravno Džona Vola.

Juta - Portland 121:115
Sakramento - Minesota 104:105 pr.
Oklahoma - Memfis - 97:100
Dalas - San Antonio 102:98
Bruklin - Njujork 82:94
Detroit - Vašington 132:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Friday, 27.12.2019
14:35

Bogdan je rupetina

avatar
Žex_plavac
Friday, 27.12.2019
12:18

Sakramento je pretužan. Profi selekcija Divca.... Zbog koga sam ja zamenio dan za noć....

avatar
magister
Friday, 27.12.2019
11:55

Ako ovako nastavi Dončić će zaista postati legenda NBA. Pa on je u skoro svakoj utakmici makar blizu tripl dabla! Njegova sledeća stanica mora biti klub sa šampionskim ambicijama.

Za Bogdana nije dobro da igra 43 minuta. Mislim da se neprekidno držanje u igri kod njega baš odražava na preciznost.