Luka Žorić konačno kod kuće

Autor: Nikola Miloradović
subota 29.12.2018.
13:38
Izvor: Sportske.net

Iskusni hrvatski košarkaš je promenio veliki broj klubova iz domovine tokom karijere, ali do danas nije nosio dres tima iz svog rodnog mesta.

ABA liga/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski Dadi
ABA liga/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski Dadi

Povezane vesti

Kako prenosi "Sportando", Luka Žorić će potpisati ugovor sa ekipom Zadra.

Ovaj 35-godišnji centar je minule sezone branio boje Cibone, od letos je bez angažmana, pominjala se mogućnost da karijeru nastavi u Kini, ali će kako stvari stoje potpisati po prvi put u karijeri ugovor sa KK Zadrom, klubom iz svog rodnog mesta.

"Sport Klub" je prvi preneo da bi Žorić trebalo da potpiše saradnju sa Zadranima, a očekuje se da to uradi do kraja dana.

Žorić je karijeru počeo u Boriku iz Zadra, ali nikada nije igrao za ekipu iz dvorane "Krešimir Ćosić", branio je i boje Šibenke, Zagreba i Cedevite u domovini, dok je u inostranstvu po dve godine proveo u Unikahi i Fenerbahčeu, igrao je i za Sevilju, kao i Union Olimpiju.

U dva navrata je osvojio hrvatski šampionat, jednom tursku ligu i kup, a dva puta je osvojio MVP nagradu za najkorisnijeg igrača Jadranske lige (2011, 2018), a minule sezone je bio i najbolji strelac regionalnog šampionata.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke