Luka, pa šta si ovo uradio?! Dončić pomerio granice košarke!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 09.08.2020.
09:21
Izvor: Sportske.net

Luka Dončić noćaš ušetao u istoriju igre sa 21 godinom...

Kevin C. Cox/Pool Photo via AP
Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Neverovatna pobeda Dalasa i neverovatni Luka Dončić. Pred momkom treba skinuti kapu, Slovenac je opet pomerio granice. Noćas je u pobedi nad liderom Milvokijem nakon produžetaka završio sa 36 poena, 19 asistencija i 14 skokova.

To je njegov 17 tripl-dabl u sezoni, što je podatak za istoriju, postao je najmlađi čovek u istoriji košarke koji vodi u ovoj kategoriji u jednoj sezoni, preskočio Medžika Džonsona.

Mavsi su stigli -7 u regularnom delu i na kraju slomili Bakse. Adetokumbo je uz 34 poena, 13 skokova, imao i 5 blokada, ovo je bio tek 15. poraz Milvokija u sezoni.

Dalas je napravio seriju 16:0, sedam poslednjih poena u regularnom delu i devet u produžetku i tako rešio meč. Posle neverovatne asistencije Dončića, Maksi Kleber je zapečatio sudbinu lidera.

Bobi Marjanović nije igrao.

Sansi su tukli Hit, ostali neporaženi u Orlandu, Devin Buker je ubacio 35 poena, a tajno oružje bio je Dževon Karter koji je imao veče karijere sa 20 poena. Majami je bio bez Batlera i Dragića, kao i Kendrika Nana, ruki Tajler Hiro je završio sa 25 poena, 10 asistencija.

Pejsersi su dobili Lejkerse Ti Džej Voren je ubacio 39 poena, nastavio sa fantastičnim partijama u Diznijevom svetu, on u proseku postiže 34 koša od nastavka lige. Voren je ubacio sedam poena u nizu, pretvorio minimalni zaostatak u pobedu Pejsersa. Lebron se vratio pošto je odsedeo meč protiv Hjustona, 31 poen, 8 skokova, 7 asistencija, Dejvis očajan, samo osam poena, užasan šut, ali nije ni bitno, Lejkersi su već overili prvo mesto na Zapadu.



Već ste čitali, da ponovimo nova velika partija Nikole Jokića u ludoj utakmici protiv Jute.

Rezultati:

Denver - Juta 134:132 pr.
LA Klipers - Portland 122:117
Indijana - LA Lejkers 116:111
Feniks - Majami 119:112
Dalas - Milvoki 136:132 pr.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke