Luka kapiten: ''Ej, igramo sa prvakom Evrope!''

Autor: Beta Beta
sreda 25.11.2015.
19:16
Izvor: Beta

Povređeni kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Real Madrida u Evroligi praznik košarke za sve pristalice crveno-belih.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Crvena zvezda će u petak u utakmici sedmog kola Grupe A Evrolige dočekati Real Madrid koji kao i crveno-beli imaju skor od dve pobede i četiri poraza.

"Od kada pratim Evroligu ne sećam se da su (Real) bili u sličnoj situaciji. Ne znam zapravo da li su ikad imali imperativ pobede. Ipak, ne zaboravite samo jednu stvar. Bilo je košarke i pre Reala, a biće je i posle. Ta utakmica je praznik košarke za sve zvezdaše. Ej, igramo sa prvakom Evrope", napisao je Mitrović u svom blogu za sajt Jadranske lige.

"Momci na parketu treba da uživaju u utakmici, a mi treba da ih podržimo kakav god ishod da bude. Zato pozivam sve ljude da dođu u Pionir u petak i daju vetar u leđa našem timu. Ja ću biti tamo", dodao je on.

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da će ulaz na utakmicu sa Real Madridom biti otvoren dva i po sata pre meča, odnosno u 17.30. Crveno-beli su pozvali navijače da ranije dođu u Halu Pionir, kao i da navijaju fer i sportski.

Mitrović je u blogu naveo da je mnogo teško doživeo poraz od Strazbura u Evroligi, iako je Zvezda na početku treće deonice imala 21 poen prednosti.

"Posle Strazbura idem ulicom i ne želim ni sa kim da pričam o tome. Nikome takvi porazi ne padaju teže nego igračima. Platili smo danak neiskustvu. Da su igrali Laza (Branko Lazić), Gal (Mekel) i ostali mislim da bi bila druga priča na kraju, ali i pored teškog poraza mora se istaći i da smo i dobili mnogo. Mladi igrači su dobili dosta minuta, bilo im je to vatreno krštenje koje će im mnogo značiti u budućnosti", naveo je Mitrović.

On se sredinom oktobra teže povredio na utakmici sa Olimpijom u Beogradu kada je na nosilima iznet sa terena. Mitrovićev povratak na parket očekuje se u prvom kvartalu 2016. godine.

"Povrede. Valjda jedine stvari koje nisu lepe u ovoj igri koju igramo. Za svakog sportistu je uvek teško da se pomiri sa tim da prosto nije u stanju da radi ono što najviše voli. Morate da prihvatite situaciju i da tražite barem neke dobre stvari. Jedva sam čekao da skinem longetu i da bar nešto radim, pa makar to bile i terapije", napisao je Mitrović i dodao da mu situaciju olakšava jer je ranije već imao istu povredu.

"Dok sam morao strogo da mirujem, terapija je bila sledeća - gledanje utakmica, čitanje i igranje video igara. (Nemanja) Dangubić je dolazio skoro svaki dan, pa smo zajedno bolovali uz džojstike. Sada se on oporavio pa nema baš vremena", naveo je Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Thursday, 26.11.2015
13:59

Ej, taj sampion Evrope gubi od Srazbura itd...

avatar
Wednesday, 25.11.2015
23:49

ej , mi ga pobedili pre manje od 2 godine !!! EJJJJJJ hahaha ....

avatar
Death to Krcuns!
Wednesday, 25.11.2015
20:53
avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 25.11.2015
20:37

Luka, kratko pratiš košarku. Real je imao seriju, podosta dugačku gde uopšte nije igrao EL, ako se ne varam u prvih osam godina ovog milenijuma samo je jednom igrao, tako da je ipak bilo težih trenutaka za njih (to su one godine kad ih je izvorna Zvezda tukla u ULEB kupu)

avatar
Death to Krcuns!
Wednesday, 25.11.2015
21:24

bas zato sam i napisao lol jer real nije neki velikan u kosarci uopste

avatar
degrobarizator
Thursday, 26.11.2015
11:03

Ekipa koja ima osvojenih 9 titula i uz to jos osam finala u Kupu sampiona( najvise od svih) nije velikan!!!!!!!!!!!! A vi sebe sa jednim trofejem smatrate velikanom :) :) lol

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Thursday, 26.11.2015
10:26

Odakle ti ti podaci? Real samo dva puta nije igrao EL, sad sam proverio...

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Thursday, 26.11.2015
09:18

Sta pricas, brate? Najtrofejniji su evropski klub, a nije neki velikan?!

avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 25.11.2015
22:25

Real je najtrofejniji košarkaški klub (9 evroligi, računajući sve formate), ali je početkom ovog milenijuma bio u velikoj krizi.