Luka Dončić MVP Evrolige!

Autor: Beta Beta
subota 19.05.2018.
23:00
Izvor: Beta

Košarkaš Real Madrida Luka Dončić imenovan je večeras u Beogradu za najkorisnijeg igrača (MVP) Evrolige za sezonu 2017-2018.

Epa/Javier Lopez
Epa/Javier Lopez

Povezane vesti

Dončić (19) je dobio i nagradu "Zvezda u usponu", koju mu je uručio legendarni trener Dušan Ivković.

"Hvala navijačima i trenerima koju su me podržavali. Nastaviću da radim i da se zabavljam na terenu", rekao je Dončić.

U najbolju petorku Evrolige izabrani su su Nik Kalates iz Panatinaikosa, Nando De Kolo iz CSKA iz Moskve, Luka Dončić iz Reala, košarkaš Baskonije Tornike Šengelija i Jan Veseli iz Fenerbahčea.

Veseli je dobio nagradu za najbolji potez u izboru navijača, dok je nagradu za najboljeg strelca dobio Aleksej Šved iz Himkija. Nagradu trenera za najboljeg defanzivca godine dobio je Kajl Hajns iz CSKA iz Moskve.

Nagrade su dodeljene na gala večeri u Palati Srbija, kojoj su izmedju ostalih prisustvovali predsednik Evrolige Đordi Bertomeu, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, proslavljeni trener Dušan Ivković, brojni klupski zvaničnici i bivši i sadašnji proslavljeni košarkaši.

Najbolju drugu petorku Evrolige čine Aleksej Šved iz Himkija, Vasilis Spanulis iz Olimpijakosa, Serhio Rodriges iz CSKA iz Moskve i igrači Žalgrisa Kevin Pengos i Paulijus Jankunas.

U finalu "fajnal fora" Evrolige u nedelju od 20 časova igraju Fenerbahče i Real Madrid. U 17 časova počinje utakmica za treće mesto izmedju CSKA i Žalgirisa.

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu
rekao je da je "fajnal for" u Beogradu prava prilika da se okupi košarkaška porodica i oduži ljudima iz jugoslovenske škole košarke koji su dali veliki doprinos tom sportu.

"Ova zemlja i ovaj grad vole košarku, Srbija je sinonim za košarku, njena škola, klubovi sa tradicijom, pod zidinama Kalemegdana nastala je jedinstvena škola. Tu su bili igrači od Radivoja Koraća do Bogdana Bogdanovića, a treneri od Dude Ivkovića, preko Željka Obradovića, a tu je bio i Bora Stanković, predsednik FIBA, koji je mnogo uradio za razvoj košarke u svetu", naveo je on.

Prvi čovek elitnog takmičenja naveo je da je zadovoljan odzivom javnosti u Beogradu na "fajnal for" i da to takmičenje u nedelju treba da se završi na pravi način.

Upitan o Dončiću, koji je najmlađi igrač dobitnik nagrade MVP u istoriji Evrolige, Bertomeu je rekao da je slovenački reprezentativac jedinstven igrač, da se seća kada se kao 16-godišnjak pojavio u Evroligi i da je tada bilo jasno o kakvom se igraču radi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stratford
Sunday, 20.05.2018
00:46

Sramota da Šved nije u prvoj petorci

avatar
JC\'90
Sunday, 20.05.2018
00:10
avatar
MOE28
Saturday, 19.05.2018
23:50

Meni nekada ne bude jasno kako neko dobije nagradu pre kraja prvenstva?! Recimo da su Luka i Guduric u klinču oko nagrade i da Luka odigra lose a Marko najbolje u karijeri i da upravo njegova partija resi njabitniju utakmicu u celoj sezoni, po kom bi onda osnovu Luka bio MVP ako je Marko pored odlicne sezone resio pitanje sampiona EL??? Da se razumemo, Doncic je jedan od najboljih igraca Evrope trenutno i samo njegov indeks govori da je zasluzio nagradu, meni samo nije jasno zasto se ta nagrada dodeljuje pre utakmice koja je veca od svih 30 u ligaskom delu??

avatar
MSSZRMK
Saturday, 19.05.2018
23:12

Realov dragulj.