Luka Anđušić: "Vredno američko iskustvo"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 02.06.2018.
19:28
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš kao diplomirani PR započinje profesionalnu karijeru.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Srpski košarkaš Luka Anđušić posle završenog koledža spreman je da uplovi u profesionalne vode. Na Kalifornija univerzitetu Pensilavanija je zaradio diplomu u oblasti PR i marketing, a uz to je nizao sjajne partije u drugoj diviziji NCAA u dresu Vulkansa.

Anđušić se prvo obreo u Južnoj Alabami, gde je proveo dve godine, da bi se potom preselio u Pensilvaniju. Za prethodnih pet godina kaže da su za njega nezaboravno iskustvo i da bolji potez nije mogao da napravi.

"Kada sam napunio 18 godina, shvatio sam da odlazak u Ameriku može mnogo da mi donese, kako u sportu i edukaciji, tako i u životu. Naučio sam mnogo toga i napredovao u svakom pogledu, i kao sportista i kao čovek. Pritom sam zaradio diplomu, na šta sam najviše ponosan. Prilika da se završi američki univerzitet se ne dobija tako lako, a drago mi je da sam svoju iskoristio na najbolji mogući način" – otkriva Anđušić.

Iskustvo stečeno u Americi i te kako može da koristi Anđušiću sada, kada je došlo vreme da postane profesionalac.

"Oduvek sam imao ambicije da postanem profesionalac i mislim da je sada pravo vreme za to. Jedna od stvari koju sam naučio tokom boravka u Americi je to da je radna etika veoma bitna za sve što se radi u životu, posebno u sportu. Trudim se da konstantno radim na sebi da bih napredovao kao igrač jer verujem da je to neophodno za svakog profesionalnog sportistu" – naglašava Anđušić.

Anđušić trenutno ne zna gde će započeti svoju profesionalnu karijeru, ali ima poprilično jasnu ideju za kakav klub bi želeo da igra.

"Voleo bih da odem negde gde ću dobiti priliku da igram kako bih se afirmisao. Mislim da mi je to najbitnije s obzirom na to da će mi to biti prva profesionalna sezona.  Čeka me kratak odmor i spremanje za sledeću sezonu. Radiću na sebi konstantno, tokom celog leta, ne bih li bio spreman za ono što dolazi"
– kaže srpski košarkaš.

Lukin stariji brat Danilo trenutno brani boje Uniksa, a mogućnost da jednog dana postanu saigrači obojici se čini primamljivom.

"Zašto da ne. To nam je oduvek bila želja jer Danilo i ja imamo poseban odnos, a igranje u istoj ekipi bi bilo ostvarenje sna"
– rekao je Anđušić.

Anđušić je pre odlaska u Ameriku nosio dresove OKK Beograda i Hemofarma, a bio je i član mlade reprezentacije Srbije koja je osvojila srebro na Svetskom prvenstvu u Pragu 2013. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Saturday, 02.06.2018
22:13

Ovo sto je on rekao "ne dobija se prilika da se zavrsi americki univerzitet tako lako", kopedz i univerzitet nisu isto jer je koledz vise sport, manje ucenje, dok je americki univerzitet obrnuto. U svakom slucaju, svaka cast i puno srece u nastavku karijere.