"Ludi Srbin" pronašao lek za Jokića, a onda ga ishvalio: "On je ludilo"

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 27.12.2018.
11:00
Izvor: Sportske.net

San Antonio Sparsi su sinoć savladali Denver Nagetse, a Jokić je odigrao jedan od najslabijih mečeva u NBA karijeri.

Epa/Jose Mendez
Epa/Jose Mendez

Povezane vesti

"Mamuze" su pronašle lek za Nikolu Jokića, iako ih je u prošlosti često mučio, postigao je srpski košarkaš svega četiri poena, imao je i 10 asistencija, ali i pet izgubljenih lopti u porazu od ekipe iz Teksasa.

Nakon susreta je legendarni trener Sparsa Greg Popovič imao priliku da prokomentariše Jokićev učinak u najjačoj ligi na svetu, u kojoj je ove sezone srpski košarkaš jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu, makar u dosadašnjem toku.

"Kada pomislim na revoluciju, onda mislim na ljude kao što su Če Gevara, Lenjin... Stvarno ne mislim o Jokiću kao revolucionaru. Mislim da ste upotrebili hiperbolu.

Ali, on je ludilo od igrača. Kada ga pogledate... Ne, neće on to pogrešno razumeti. On je dobar momak. Bili smo u Beogradu zajedno. Ima sjajan smisao za humor. Čak je i bucmast malo, znate?
", našalio se Popovič.

Potom je i pojasnio svoje reči, kao i šta to Jokića izdvaja od konkurencije u NBA ligi.

"Ne iskače on na vas iz teretane. Niti trči baš brzo. Ali, on vam je jedan od najpametnijih igrača u ligi. Vešt je i zna kako da to iskoristi. A na sve to, celim bićem uživa na parketu. Mnogo je važan za Denver", istakao je trener San Antonio Sparsa i selektor SAD.

Istakao je i da je zadovoljan kako su njegovi puleni odigrali odbranu na Jokiću.

"Odbrana na njemu nam je bila baš dobra, zaustavili smo ga... Ali, nismo zato neke druge igrače", rekao je Greg Popovič.

Na kraju, novinari su ga upitali da li je iznenađen time što Jokić na maestralan način asistira svojim saigračima, a Popovič im je u svom stilu kratko odgovorio.

"Ne!", jasan je bio legendarni trener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke