Luda završnica u Filadelfiji, Džordž poništio Batlera i doneo pobedu Oklahomi!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 20.01.2019.
00:18
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Oklahome su vodili većim delom susreta u "gradu bratske ljubavi", ali su na kraju jedva došli do trijumfa.

Beta/AP Photo/Michael Perez
Beta/AP Photo/Michael Perez

Povezane vesti

Drama u "Vels Fargu" i pobeda Oklahome na gostovanju, slavili su Vestbruk, Džordž i drugovi rezultatom 115:117.

Bolje su gosti otvorili meč, stekli su sredinom prvog kvartala i 10 poena prednosti, potom su poveli i sa +16, ali se domaćin ubrzo vratio, na prvi odmor se otišlo sa +8 u korist Tandera.

Preneli su košarkaši Filadelfije dobru igru iz završnice prvog perioda u drugi, poravnali su rezultat sredinom deonice, ali nisu uspeli da povedu, na kraju je Oklahoma na poluvreme otišla sa tri poena viška.

Uspela je Filadelfija da preokrene po povratku sa odmora, ali je drugi deo treće četvrtine pripao "Grmljavini", koja vraća dvocifrenu prednost (+13), na poslednji odmor izabranici Bilija Donovana odlaze sa devet poena prednosti.

Preokrenuli su Siksersi na kratko u poslednjem kvartalu, ali je Oklahoma opet uspostavila kontrolu, ipak nisu uspevali gosti da se odlepe, ušlo se u neizvesni završnicu, da bi na 15ak sekundi do kraja nakon tri realizovana slobodna bacanja Embid poravnao rezultat (113:113). Vestbruk je napravio svoj šesti faul nad Kameruncem pri šutu za tri poena.

Šruder je potom poslao katastrofalan pas sa svoje polovine, Batler ga je presekao i sjurio se ka košu, pogodio je na oko sedam sekundi za kraja za potpuni preokret.

Ipak, Pol Džordž sa druge strane pogađa trojku uz faul nakon pasa iz auta, ostalo je pet sekundi Siksersima nakon što je Pi Dži pogodio i bacanje, nisu uspeli da poentiraju, pobeda za Oklahomu.

Upravo je Džordž bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 31 poenom, pratili su ga Vestbruk sa 21 i 10 skokova, 21 poen je dodao Šruder, Adams je upisao 16 poena, Ferguson je dodao 11, dok je dvocifren sa 10 bio i Grent.

Kod Filadelfije 31 poen Embida, 22 je dodao Redik, 20 uz 15 skokova i devet asistencija za Simonsa, dok je Batler postigao 18 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke