LUDA utakmica, kad je teško - Jokić!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.08.2020.
00:52
Izvor: Sportske.net

Juta vodila više od 40 minuta, Denver u samom finišu okrenuo, ali i prokockao ''plus šest'' za petnaestak sekundi. Odluka pala tek posle dva produžetka, gde su se Nagetsi opet ''kockali'', ali Nikola Jokić je po ko zna koji put bio najbolji kada je to naj

Beta/Kevin C. Cox/Pool Photo via AP
Beta/Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Još jedna veoma uzbudljiva borba u večerašnjem programu NBA lige, a posle LA Klipersa koji su sa 122:117 savladali Portland, pobedu je odneo i Denver, koji je u duelu sa Jutom slavio sa 134:132, posle dva produžetka. U regularnom toku bilo je 105:105, a posle prvog produžetka 119:119.

Denveru je ovo 46. pobeda u sezoni, kojom se učvrstio na trećem mestu u Zapadnoj konferenciji, dok Juta na petoj poziciji ima učinak 43-27.

Jokić i drugovi su vrlo loše odigrali prvu četvrtinu, tokom koje su upisali svega 15 poena, a ''Džezeri'' su to iskoristili da steknu opipljivu prednost od 14 poena razlike - 29:15.

Napad Denvera proradio je tokom drugog kvartala, ali Juta je uspešno održavala dvocifrenu prednost koja je u pojedinim trenucima iznosila i 18 poena razlike.

Ta prednost je lagano počela da se topi tokom trećeg kvartala, uz sve zapaženijeg Jokića, a takav trend nastavljen  je i u poslednjoj deonici, kada je ekipa Denvera uspela da utakmicu učini potpuno neizvesnom.

A onda se ušlo u dramatičan finiš, Marej na 43 sekunde pre kraja pogađa iz okreta za 100:98 u korist Denvera, što je bilo prvo vođstvo Nagetsa još od uvodnih par minuta meča!

Usledio je tajm-aut ''Džezera'', ali bez rezultata, Denver osvaja loptu, Džamal Marej kreće u solo prodor i preko Konlija pogađa za 102:98!

Ni naredni napad Juta ne koristi, usledio je prekršaj nad Grentom koji je oba puta bio precizan i na trinaest sekundi pre kraja Denver je poveo sa 104:98.

Međutim, nije se Juta predavala, i vrlo brzo je, na sedam sekundi pre kraja stigla do 104:103, posle trojke Donovana Mičela. Na drugoj strani Grent posle brzog faula pogađa samo jedno bacanje, a onda katastrofalna odbrana Denvera i Juta dolazi do izjednačenja - 105:105 i prvog produžetka!

Dodatnih pet minuta proteklo je u ''revolveraškom obračunu'' Nikole Jokića sa jedne i Donovana Mičela sa druge strane. Oni su preuzimali odgovornost u svojim ekipama, to su sjajno činili, a Mičel je doveo Jutu na prag pobede poenima iz solo prodora za 119:117. Ostalo je tek nešto više od tri sekunde do kraja, dovoljno za Nikolu Jokića koji posle tajm-auta poentira za 119:119.
-
-
Tim rezultatom se ušlo u drugi produžetak.

Jokić je i dalje na nivou, ali pridružio mu se i Marej, koji vezuje pet poena za vođstvo Nagetsa od 128:123 na oko minut pre kraja. Na drugoj strani Donovan Mičel je počeo da promašuje, ali Konli je održavao nadu svojim trojkama, pa je Juta prišla na 132:129 na 12 sekundi do kraja. Denver se opet kockao, Mičel je pogodio novu trojku, smanjio na 134:132, pa Marej promašuje oba bacanja, posle čega je Juta imala oko četiri sekunde da dođe do pobede, ali Mičel ne pogađa iz teške pozicije.

Na kraju, Nikola Jokić najefikasniji u Denveru sa 30 poena, 11 skokova i 7 asistencija, od toga je 14 poena upisao u produžecima, kada je bilo najvažnije. Marej ga je pratio sa 23 poena, 12 skokova i osam asistencija, kao i Porter sa 23 poena, uz 11 skokova.

Donovan Mičel je predvodio Jutu sa 35 poena šest skokova i osam asistencija, Rudi Gober je postigao 22 poena i 13 skokova, a Konli se zaustavio na 20 poena.
-
Baner Liga Sampiona
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke