Lučić sve bliži odlasku iz Bajerna, tri sjajne ponude na stolu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 12.07.2020.
18:31
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Partizana na slatkim mukama.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Kako prenosi italijanski novinar Luka D'Alesandro, Vladimir Lučić (31) ima tri sjajne ponude na stolu.

Krilni košarkaš je od 2016. godine član minhenskog Bajerna, izrastao je u jednog od najvažnijih i najboljih igrača u ekipi, a dobre partije preporučile su ga najbogatijim timovima u Evropi.

Naime, Fenerbahče, Anadolu Efes i Zenit iz Sankt Petersburga su zainteresovani za njegove usluge.

Pisalo se i ranije da je ideja Fenera i Igora Kokoškova da se produži saradnja sa Nikolom Kalinićem, ali ukoliko ne dođe do dogovora dve strane, da je alternativa Lučić.

Reprezentativac Srbije je ugovorom vezan za Bajern do leta 2022. godine, tako da je jasno da bi zainteresovane strane morale da plate i obeštećenje za njegove usluge.

Što se tiče Efesa, oni su ostali bez Aleka Pitersa, koji karijeru nastavlja u Baskoniji, pa traže novo pojačanje na krilnim pozicijama.

Zenit ima veliki budžet, već su kaparisali četiri kvalitetna pojačanja u Pengosu, Gudaitisu, Pojtresu i Kej Si Riversu, spremaju ponudu i za doskorašnjeg košarkaša Zvezde, a sada žele i sjajnog reprezentatativca Srbije u svojim redovima.

Lučić je u sezoni za nama upisao 26 nastupa u Evroligi, u proseku je beležio 11,3 poena, 3,8 skokova, 1,5 asistencija i jednu ukradenu loptu po meču, imao je prosečan indeks korisnosti 14,5, što ga stavlja na 19. mesto liste najkorisnijih igrača elitnog takmičenja.

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke