Lučić: "Pao nam je kamen sa srca"

Autor: Beta Beta
nedelja 24.02.2019.
19:10
Izvor: Beta

Košarkaš Srbije Vladimir Lučić rekao je da je celoj ekipi "pao kamen sa srca" pošto je uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo današnjom pobedom protiv selekcije Izraela.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaši Srbije pobedili su Izrael sa 97:76 u poslednjem kolu Grupe L kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i plasirali se na ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Kini.

"Sve se svelo na ovu poslednju utakmicu, iako smo u ovim kvalifikacijama odigrali mnogo teških i dobrih utakmica, o tome smo više puta govorili. Uspeli smo da se fokusiramo na Svetsko prvenstvo i danas smo uspostavili našu igru i slavili. Jeste pao kamen sa srca, ovo je bila vrlo važna utakmica", rekao je Lučić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Srpski reprezentativac Marko Simonović rekao je da ekipi nije bilo nimalo lako da se plasira na Svetsko prvenstvo.

"Bila je ovo dobra utakmica, na početku smo uspostavili naš ritam jer je bila odlučujuća utakmica. Čestitam svima, sada se vraćamo klubovima. Bilo je mnogo teško, često smo menjali tim, mnogo je nervoze bilo prisutno i emocija, ali uspeli smo na kraju. Verujte, nimalo nije bilo lako", kazao je Simonović.

On je ocenio i da novi sistem kvalifikacija za Svetski šampionat "nema mnogo smisla".

"Mislim da ovo nema mnogo smisla, ima mnogo povreda, a s druge strane nemate prvaka Evrope na Svetskom prvenstvu. Valjda je cilj da na takvom takmičenju igraju najbolje ekipe. Ipak, nisam ja taj koji se pita, ima ko odlučuje o tome", rekao je Simonović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke