Lučić: "Loš sistem kvalifikacija, očekujem dve pobede!"

Autor: Ivan Cvetković
subota 08.09.2018.
10:22
Izvor: Sportske.net, Blic Sport

"Orlovi" samouvereni pred nastavak kvalifikacija.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaški reprezentativac Srbije Vladimir Lučić istakao je u intervjuu za Blic Sport svoja očekivanja pred dva meča kvalifikacija za Svetsku kup protiv Grčke i Estonije.

"Očekivanja su da zabeležimo dva trijumfa. Ovo je period u kom najveći broj igrača može da se skupi i da u najboljem sastavu predstavljamo zemlju. Neće biti lako, naročito prva utakmica protiv Grčke. Očekujem dve pobede", jasan je nekadašnji član Partizana

Dva poraza od Nemaca komplikuju situaciju u grupi.

"Šta je, tu je. Prve tri ekipe idu dalje, biće kvalifikacija tokom cele godine, cilj je da se nađemo tamo gde Srbija zaslužuje da bude, na Svetskom prvenstvu."

Lučića nećemo imati prilike da gledamo u narednim kvalifikacionim mečevima jer nastupa za evroligaša Bajern

"Ne znam šta da kažem povodom toga. Mnogo se već pričalo o celom ovom sistemu, koliko je loš i pogrešan za košarku, klubove i igrače."

Raduje se povratku u najjače evropsko klupsko takmičenje.

"Biće dobra stvar da se posle tri godine vratim u najbolje evropsko klupsko takmičenje. Bajern pripada tom društvu. Osvajanjem prošlogodišnje titule obezbedili smo mesto, plus ćemo verovatno dobiti licencu koja će nam naredne tri godine osigurati mesto u Evroligi", kazao je Lučić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke