LŠ - Prošli Partizanovi rivali, Savan sprečio čudo u Nimbruku

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.02.2017.
20:39
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Nimbruka bili su na korak od velikog iznenađenja u baražu FIBA Lige šampiona, pošto su u revanšu sa Dinamo Sasarijem nadoknadili 22 poena minusa ali im je Duško Savanović presudio sa linije penala.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Neverovatna utakmica viđena je u utorak uveče u češkom Nimbruku gde je istoimeni tim, nekadašnji učesnik ABA lige, ugostio Dinamo Sasari i propustio priliku da priredi veliko iznenađenje.

Nakon ubedeljivog poraza na severu Sardinije (94:72) Nimbruk je u revanšu imao i 31 poen prednosti, ali je u završnici italijanski sastav uspeo da se provuče kroz iglene uši.

Nimbruk je u revanš susretu slavio rezultatom 84:63 (17:11, 18:14, 30:17, 19:21) što nije bilo dovoljno da se obezbedi plasman u polufinale pošto je Dinamo Sasari u ukupnom skoru bio bolji za pola koša.

Prva utakmica na Sardiniji završena je trijumfom Sasarija rezultatom 94:72, a kako je Nimbruk večeras slavio sa 21 poenom razlike Dinamo je otišao dalje sa ukupnim rezultatom 157:156!

Razliku je napravio Duško Savanović, srpski internacionalac koji je sa linije penala postigao poslednja dva poena u revanš meču i tako svojom mirnom rukom odveo Dinamo u osminu finala.

Srpski košarkaš večeras je postigao 14 poena, ostvario 4 skoka i 3 asistencije, a bolji učinak od Savana imao je samo Trevor Lejsi sa 17 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Pobednički tim je u svojim redovima imao četvoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a jednako efikasni (po 18 poena) bili su Brion Alen i Dajmond Simpson.

Dinamo Sasari je na kraju obezbedio plasman u osminu finala FIBA Lige šampiona gde će se sastati sa francuskim Le Manom.

Plasman u osminu finala kroz baraž obezbedio je još jedan klub koji je u grupnoj fazi takmičenja igrao sa Partizanom. AEK je bez većih problema večeras na domaćem terenu potvrdio trijumf iz prvog meča sa Juventusom i u osmini finala igraće protiv Monaka.

Atinski klub je u prvom meču slavio u Litvaniji sa tri poena razlike, ali je u "OAKA Areni" razbio Juventus sa 23 poena razlike (77:54).

Nigerijac sa pasošem Sjedinjenih Američkih Država Šinemelu Elonu vodio je AEK do ubedljive pobede sa 14 poena i 6 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke