LŠ - Mega poražena na Kanarskim ostrvima

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.11.2016.
22:26
Izvor: Sportske.net

Nakon poraza Partizana od Dinamo Sasarija i drugi srpski predstavnik u FIBA Ligi šampiona izgubio je meč sedmog kola grupne faze takmičenja.

aba-liga.com/Mega Leks/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Mega Leks/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Košarkaši Mega Leksa pretrpeli su peti poraz u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona i tako u velikoj meri umanjili svoje šanse da se domognu eliminacionog dela takmičenja.

Vicešampion regionalne košarkaške lige poražen je na Kanarskim ostrvima od Tenerifea rezultatom 73:59 (15:9, 19:16, 20:25, 19:9) pa se na polovini takmičenja po grupama nalazi na petom mestu na tabeli sa skorom 2-5.

Favorizovani sastav sa Kanarskih ostrva ostvario je zasluženu pobedu, ali se mora priznati da su izabranici Dejana Milojevića u velikoj meri pomogli rivalu da se domogne trijumfa.

Preveliki broj greška, posebno u situacijama kada su se rezultatski vraćali u meč, koštala je košarkaše Mega Leksa petog poraza u FIBA Ligi šampiona pa se teško može govoriti o tome kako tim Dejana Milojevića i dalje participira kao kandidat za plasman u dalji tok takmičenja.

Najefikasniji pojedinci u redovima poraženog sastava bili su Rade Zagorac sa 15 i Marko Tejić sa 12 poena, dok je Tenerife predvodio Tim Abromaitis sa 21 poenom.

Narednu utakmicu u FIBA Ligi šampiona Mega igra 7. decembra protiv Avelina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke