LŠ - 'Fenjeraš' trojkama šokirao Partizan!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.11.2016.
21:48
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana NIS pretrpeli su drugi poraz u FIBA Ligi šampiona, pošto su u okviru 5. kola izgubili na domaćem terenu od belgijskog Šarlroa.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Vicešampion Srbije prikazao je večeras još jednu izuzetno slabu partiju, pa je bledo izdanje u duelu sa belgijskim Šarlroa rezultiralo prvim porazom u FIBA Ligi šampiona na domaćem terenu.

Šarlroa je slavio rezultatom 84:70 (22:16, 27:24, 21:18, 17:9) i tako stigao do prvog trijumfa u novoformiranom takmičenju pošto je izgubio sve dosadašnje mečeve i u Beograd stigao kao poslednjeplasirana ekipa u Grupi E.

Ekipa Aleksandra Džikića otvorila je večerašnju utakmicu 5. kola grupne faze FIBA Lige šampiona sa četiri pogotka iz reketa ali je vrlo brzo gostujuću sastav preuzeo kontrolu nad igrom i nad rezultatom.

Gostujući sastav počeo je da rešeta mrežicu crno-belih sa linije 6.75 a sjajna šuterska serija igrača Šarlroa predstavljala je tek delić problema koje su košarkaši Partizana imali na večerašnjem susretu.

Napad je funkcionisao jako slabo, odbrana kao da nije postojala, pa ne čudi što su gosti nakon 20 minuta igre imali 9 poena prednosti (49:40), a razlika je mogla da bude još veća.

Nastavak utakmice nije doneo ništa bolju igru Partizana, ali su crno-beli u završnici trećeg perioda uspeli da smanje zaostatak na 6 poena (61:67) što se ipak pokazalo nedovoljnim za preokret.

Najefikasniji pojedinci u redovima Partizana bili su Vanja Marinković i Branislav Ratkovica sa po 15 poena, dok su na drugoj strani Ditrih Ričardson i Brendon Bouman postigli po 16 poena za Šarlroa.

Partizan sada u FIBA Ligi šampiona ima tri pobede i dva poraza, a narednu utakmicu igra protiv AEK-a u Atini.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
11:13

Hecer, Ratkovica, Pot (veliko pitanje da li da ostane)- ? Marinkovic, Jovanovic- ?, Tanaskovic, Vrabac (Andric na pozajmicu u najboljem slucaju- sigurno nije ni to zasluzio)- Velickovic, Glisic/Karahodzic- ?, Lukovic/Majstorovic, Bojanic. Otpustiti Robinsona i Bircevica, videti nekako da se najkasnije do kraja sezone resimo ta dva Bosanca, a i Andrica i Majstorovica trajno, i Koprivica moze da ode ako hoce jer deckonja pojma nema (mozda isto neka pozajmica kao i kod Mise i privremeni status na dvojnu samo do kraja sezone, a onda vozdra), jednostavno, uz svu dobru volju i trud, ali i nase razumevanje citave situacije, ovo je mucenje koje vise ne bi smelo da se tolerise u klubu, daleko im ogromnoj vecini lepa kuca i neka ne misle na manastir, a pitanje je da li je i taj trud prepoznat jer i manjak toga sad jako iritira, Lukovic ne bi smeo da bude nesto vise (i znacajnije) od treceg centra.

avatar
poljskikupanjac
Wednesday, 16.11.2016
10:06

ma jaka grupa nije drugo napred partizannnnnnnhaha

avatar
Dača
Tuesday, 15.11.2016
23:35

Bez želje, bez truda, motiva, znanja, energije. To više nije onaj Partizan kakvom smo se divili i kakav smo bodrili. Tuga...

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 15.11.2016
22:59

Nek se zapitaju pojedini igraci ciji grb nose i dal im ovakvo brukanje ide na ruku za njihove dalje karijere...

avatar
The Real Man
Tuesday, 15.11.2016
22:59

Sta je sa Bircevicem, decko ne moze da se sastavi, ubedljivo najslabiji igrac! Igra? Ovo lici na amaterizam, samo neki individualni pokusaji, sutevi za 3, ulazi, gde je neka akcija??? Bas me zanima sta rade na treninzima, jer bi suteve za 3 trebali da vezbaju svaki dan po 3 sata!! Kod Duleta ne bi ovako bilo, cak ni sa ovakvom ekipom.

avatar
Dr_znate_koji
Wednesday, 16.11.2016
01:03

Jel si se ti bese zalio na svirane faulove na derbiju? Pa koliko ste veceras faulova napravili? E moj bajo, treba pogledati istini u oci.

avatar
The Real Man
Wednesday, 16.11.2016
13:37
avatar
Nikolas Batum
Wednesday, 16.11.2016
01:28

Ne bi bilo ovako? Pa Dule se brukao protiv Krasnog Oktobra i slicnih ekipa sa mozda i boljom ekipom nego sto ima Dzile trenutno. Dule je bio najbolji trener na svetu dok su tu bili Lovernj, Gist, Vesterman, Kinzi, Roberts, Lazme, Mekejleb... sto posle nije pokazao kakav je trener sa losom ekipom i u teskom stanju? Nego se i on brukao, jedino sto se mozda kod njega ova nedisciplina ne bi tolerisala i da bi garantovano odstranio svakog ko ne pokaze zelju. Ali sigurno ne bi od Bircevica napravio Grifina, niti bi Ratkovica kod njega igrao kao Teodosic

avatar
Petar Petar
Tuesday, 15.11.2016
22:57

Ovo vise ne vredi ni komentarisati. Totalno smo pogubili konce, ako smo ih i imali ove sezone. Znaci Velickovic (mada i on je poceo da pokusava od nemoci neke nerezonske stvari) i osam totalno neupotrebljivih igraca. Najsporija smo ekipa u Evropi, sto bi trebalo da se kompenzuje onda nekim dobrim procentima, medjutim tu smo cak i tragicniji nego po pitanju brzine. Jedna penzionerska ekipa bez ikakve ideje i u napadu i u odbrani (i to malo sto ima mladih su jos vece babe od ovih iskusnih). Danas nas je dobila ekipa u kojoj deset od dvanaest igraca ne zna da vodi loptu, ali cak i takvi su za nas bili nedostizni. I NE KAPIRAM CEMU POZDRAV IGRACIMA NA KRAJU UTAKMICE OD NAVIJAC? ZNACI TO OVA EKIPA NIJE ZASLUZILA, neke ranije da, ali ne mogu ovi da zive na slavi prethodnika. PS. Bircevica i Andrica pod hitno motkama najuriti, to cu da ponovim hiljadu puta. Bolje da ih nemamo u rotaciji, nego trpeti vise njihove gluposti, oni kao da su glavama hiljadu kilometara od hale Pionir.

avatar
Maximovic
Tuesday, 15.11.2016
23:54

Ima i goreg od ove dvojce a to je definitivno Vrabac. Po meni jedino ko iole ovde credi je Velickovic mada on je mator za preveliku minutazu. a pored njega su jos iole nesto sto valjaju Hecer,Lukovic i Ratkovica a sve ostale bi najurio i doveo klince koji ce makar da trce celu utakmicu i da grizu u odbrani.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
11:02

Doduse, dva klinca sa strane bi nam svakako trebala i to ne samo da popune roster nego i da budu ulog za buducnost i za dobru zaradu...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
09:57

I Vanja mora da ostane kako god da okrenes. Ne moras ti klince da dovodis, imamo mi Jovanovica (beka), Tanaskovica (krilo) i Bojanica (centra), a bas me zanima koliko onaj zaludni krilni centar Glisic jos misli da se izmotava, ako nastavi ovako da se inati, pauzirace malac lepo isto onoliko vremena koliko je i primao stipendiju od Partizana osim ukoliko ga neko ne otkupi od nas za odgovarajucu sumu (vec i znamo ko bi to mogao), a radi se o godinama dobijanja stipendije!!! Na kraju krajeva, tim je jak onoliko koliko su mu jaki 9, 10, 11 i 12-ti.

avatar
Petar Petar
Wednesday, 16.11.2016
01:08

Ima i gorih, to je sigurno, ali kad ti dovedes igraca i projektujes da ti on bude mozda i nosioc ekipe, a on na deset od dvanaest utakmica ove sezone sakupi jedva pet poena u proseku, i ima po pet izgubljenih lopti po utakmici i igraci koje on cuva daju kos kad pozele, onda veruj mi nema gorih. Znaci Bircevic je ogromno razocaranje od [prvog minuta ove sezone i iz utakmice u utakmicu je sve gori i gori, a Andric je decko zalutao u kosarku. On minutazu ne bi mogao da izbori u FMP-u potpisujem. Ja goreg igraca Partizana nisam gledao, eto koliko mislim da je los i koliko sam ubedjen da on bolje od ovoga niti moze, niti ume. Velickovic je klasa koja bi mogla da igra u bilo kom klubu u Evropi i ovako nespreman, ostalo je neka druga dimenzija koja nije dorasla dresu Partizana. Zbog toga me i nervira to pozdravljanje od strane publike i podrska. Podrska na cemu konkretno veceras. Podrska na tome sto bukvalno 40 minuta ne znaju gde se nalaze, sto ne mozemo da odbranimo ni jedan napad, sto u napadu imamo postavke kao da su prvi put obuli patike i stali na parket. Ajde bre, sto je mnogo, mnogo je. nekada moras i kritikovati da bi ekipa zivnula, nekada moras i izvizdati onog ko nije zasluzio aplauze. Ej, oni odigraju amaterski mec, ako i sve ostale ove sezone i ti ih kao iz utakmice u utakmicu podrzavas i aplaudiras im.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 15.11.2016
22:52

Eto zasto nisam hteo da igramo ovo, samo debili kao mi mogu ovakve retardirane izbore da naprave i ovakve stvari na svoju stetu da urade...

avatar
Grof of PalmaCity
Tuesday, 15.11.2016
23:39

Pa sto im ne rece kakav izbor da naprave.....??? E eee....casovi ljubavi...???

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
00:37

U redu je, grofe...

avatar
Dr_znate_koji
Wednesday, 16.11.2016
00:03

Tako brate, preuzmite odgovornost za svoje rezultate a ne kukate samo na drzavu.