LŠ - Aris uložio žalbu nakon poraza u poslednjoj sekundi

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.01.2017.
15:20
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Aris iz Soluna uložio je zvaničan protest zvaničnicima FIBA Lige šampiona zbog dešavanja na meču sa Banvitom.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Utakmica 11. kola Grupe A koju su ekipe Banvita i Arisa u utorak odigrale u FIBA Ligi šampiona u sredu je ušla u "drugi produžetak".

Klub iz Soluna odlučio je da uloži zvaničan protest povodom navodne neregularnosti koja se dogodila u završnici produžetka.

Predstavnici grčkog kluba tvrde da je nakon trojke Tadije Dragićevića kojom je srpski košarkaš doneo vođstvo gostima (93:94) ostalo da se odigra još 26.6 sekundi.

Usledila je akcija domaćeg tima koja je završena blokadom na 1.7 sekundi pre kraja produžetka, što znači da je vreme za napad Banvita isteklo.

Banvit je nakon opisane situacije iz auta napravio akciju za poene kojima je Gediminas Orelik doneo trijumf turskom sastavu.

Zvanična grafika koja je bila prikazana u prenosu ukazuje da je posle Dragićevićevog koša do kraja produžetka ostalo još 24.4 sekunde što bi značilo da tvrdnja predstavnika grčkog kluba ne stoji.

Ono što je ipak validno jesu semafori u dvorani, odnosno podaci zapisničkog stola zbog čega je moguće da je do greške ipak došlo.

Košarkaši Banvita savladali su Aris posle produžetka rezultatom 95:94 (21:16, 24:22, 17:19, 18:23, 15:14).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke