Loše vesti za Zvezdu - Cirbesa čeka duža pauza!

Autor: Miloš Marković
subota 22.08.2015.
14:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaški savez Nemačke u petak je potvrdio da će Maik Cirbes zbog povrede propustiti Eurobasket a sportski direktor Crvene zvezde danas je preneo da prve prognoze nisu nimalo optimistične.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Centar aktuelnog šampiona Srbije i reprezentacije Nemačke Maik Cirbes u petak je povredio skočni zglob tokom pripremnog meča sa Letonijom nakon čega je usledila potvrda da će propustiti Eurobasket.

Momak koji je prethodnog leta stigao u redove Crvene zvezde nezgodno je doskočio i povredio skočni zglob leve noge, a sudeći prema prvim informacijama koje su stigle u klub sa Malog Kalemegdana prognoze nisu nimalo optimistične.

"Maikova povreda je bolna, on ima veliki otok, a prve prognoze nisu preterano ohrabrujuće" kazao je sportski direktor Crvene zvezde Mirko Pavlović.

Nemački reprezentativac upućen je na snimanje odmah nakon meča sa Letonijom ali tačan stepen povrede nije mogao da bude konstatovan zbog velikog otoka.

"Upravo zbog toga na snimcima se nije mogao jasno videti stepen povrede. Novi snimak će biti urađen za sedam dana i tada ćemo imati preciznije informacije. Prve procene ukazuju na to da će Cirbes propustiti Evropsko prvenstvo i da mu predstoji duža pauza" dodao je Pavlović.

Jasno je da se radi o povredi ligamenata skočnog zgloba a Cirbes će imati sreće ukoliko je reč o težem istegnuću, premda bi moglo da se ispostavi da je Nemac pokidao ligamente zgloba na levoj nozi.

Izvesno je da Dejan Radonjić neće moći da računa na nemačkog internacionalca u prvoj fazi priprema ali ostaje da se vidi da li će Cirbes biti spreman za početak sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nikola_gunner
Saturday, 22.08.2015
18:56

Dovesce zvezda centra ima para za razliku od nekih :)

avatar
Slaven CFC
Saturday, 22.08.2015
16:59

Ako i propusti nekih mjesec dana na pocetku sezone,nece biti puno problema jer su tu Sofo i Nastic,koga nema bez njega se moze i mora...jebiga...brz oporavak Cirbi,da nam se brzo vratis na teren jos jaci!!!

avatar
Branislav
Saturday, 22.08.2015
16:45

I da malo propusti pocetak sezone, nema veze... Imamo zamene za njega. Opusteno...

avatar
Christian Rosenkreutz
Saturday, 22.08.2015
16:04

Ovo moze biti veliki peh za zvezdu u borbi za titulu (nazalost ja kao grobar, nije da moram, ali navijam za srpske klubove u aba, kad vec svi znamo da se Partizan nece izvuci bar do sledece godine i biti konkurentan), ali isto tako otvara velika vrata Nasticu kao, u ovom slucaju, drugom centru, od kog ocekujem da napreduje uz Sofa i sledece ili za dve godine da se ozbiljno moze racunati na njega i u preki. Brz oporavak Majku. I brz oporavak Partizanu.

avatar
babaroga
Saturday, 22.08.2015
20:48
avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 22.08.2015
15:55

Tu su Sofo i Nastic a i Tejic moze u Aba ligi na 5

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Saturday, 22.08.2015
15:33

Nadam se da ce biti spreman za pocetak sezone