Loše vesti iz Tel Aviva - Sve staje u jedan meč!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.02.2019.
20:28
Izvor: Sportske.net

Nakon trijumfa Izraela nad Nemačkom reprezentacija Srbije došla je u poziciju "ili - ili".

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Poraz reprezentacije Srbije u Talinu i trijumf selekcije Izraela nad Nemačkom u pretposlednjem kolu kvalifikacija potpuno su zakomplikovali situaciju u Grupi L.

Srbija je imala dve pobede više, činilo se da joj Izrael više nije pretnja, ali se nakon večerašnjih rezultata situacija zakomplikovala i zbog toga će nedeljni meč u hali "Aleksandar Nikolić" biti meč odluke.

Nadali smo se da bi Izrael mogao da izgubi, pa bi uz jedan poraz Gruzije u poslednja dva kola Srbija svakako otišla na Svetsko prvenstvo, ali taj scenario nećemo gledati.

Izraelci su večeras slavili rezultatom 81:77 (15:19, 21:16, 18:17, 27:25) u duelu sa Nemačkom, pa u Beograd stižu sa pobedom manje u odnosu na Srbiju.

Kako je Izrael dobio prvi meč sa Srbijom rezultatom 83:74, jasno je da u slučaju istog broja pobeda i poraza Izraelci imaju prednost, a upravo će se to dogoditi ukoliko "Orlovi" izgube u nedelju.

Pitaće se tu i Gruzija, jer ta selekcija ima bolji međusobni skor od Izraela, pa bi na kraju i Gruzini mogli da završe na trećem mestu ako dobiju Grčku i Estoniju, a Srbija izgubi od Izraela.

Naši momci više nemaju prostora za kalkulisanje. U nedelju od 16 časova Srbija u hali "Aleksandar Nikolić" mora da savlada Izrael kako bi se plasirala na Svetsko prvenstvo u Kini.

Tu je još jedna opcija o kojoj ne bi trebalo trošiti reči, mada je i ona u igri. Srbija bi na Mundobasket mogla čak i ako izgubi od Izraela, ali pod uslovom da Gruzija u poslednja dva kola jedan meč dobije, a drugi izgubi.

U takvim okolnostima bio bi formiran krug u kojem bi Srbija, Gruzija i Izrael imali isti odnos pobeda i poraza u međusobnim mečevima (svako po 2-2), ali bi naši momci prošli zbog mnogo bolje koš razlike u odnosu na rivale.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 22.02.2019
12:52

Biti treci u ovoj grupi dovoljno govori gde ide srpska kosarka odnosno kakvi nesposobnjakovici vode FSS.

avatar
magister
Friday, 22.02.2019
03:10

Hebiga, igramo ove kvalifikacije - ko nogama. Biće đavolski teško i uopšte nisam siguran da smo favoriti. Konačno, prvu smo utakmicu izgubili, a ovaj tim ne uliva neki novi optimizam. Možda, na krilima publike i uz nekakvu dodatnu inspiraciju, ako se odigra u transu... Budemo li igrali utakmicu na neku rutinu... plašim se da će ishod bitii sličan večerašnjem. Mada smo i večeras mogli dobiti.

avatar
dusko
Thursday, 21.02.2019
22:51

falio je Pejdž !

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 21.02.2019
22:01

Pet poraza, ej...