Loš početak i očajna završnica - Partizan ispustio pobedu u Badaloni!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 30.09.2020.
22:42
Izvor: Sportske.net

Poraz crno-belih u Badaloni, bez poena tri i po minuta na kraju.

BETAPHOTO/Reyer Venezia/DS
BETAPHOTO/Reyer Venezia/DS

Povezane vesti

Poraz Partizana u prvom kolu Evrokupa od Huventuda 85:82 u veoma neizvesnoj završnici.

Domaći su bolje ušli u ovaj meč, vrlo brzo su stigli do 11:2 kada je Šćepanović morao da reaguje tajm-autom nakon čega su crno-beli zaigrali daleko bolje.

Predvođeni Nemanjom Gordićem i Rašonom Tomasom Partizan stiže do 16:14, i Stefan Janković je pogodio trojku koja je podigla nivo samopouzdanja ekipe Vlada Šćepanovića.

Oni najiskusniji su pravili najviše problema Partizanu u prvoj četvrtini, Ante Tomić i Pau Ribas.

Druga deonica je odlično počela po Partizan, uneli su dosta živosti Nemanja Dangubić i Nikola Janković, postigli su zajedno osam poena za seriju od 8:0 na startu i prednost crno-belih od 21:25.

Domaći su izjednačili, ali su onda na scenu stupili Kodi Miler-Mekintajer i Markus Pejdž, kao da je Šćepanović skrivao sve svoje adute u večerašnjoj utakmici. Nakon što su obojica postigli po trojku Partizan je poveo sa maksimalnih +7. Pejdž je kasnije nastavio u istom stilu, pa crno-beli nisu dali olako prednost.

Svoj šou je konačno imao i Jaramaz krajem prvog poluvremena kada je Partizan prvi put stigao i do +8, da bi nakon poena Mekintajera bilo i maksimalnih +10 na 17 sekundi do kraja.

U nastavku dobra igra crno-belih u trećoj deonici, Partizan je imao i +14, a sa +10 su ušli u poslednji period igre gde nije bilo sve baš kako smo očekivali.

Nenad Dimitrijević, Makedonac u Huventudu, pravio je dosta problema Partizanu, a nakon trojke Brodzianskog Šćepanović je morao da traži tajm-aut jer su se domaći opasno približili (68:73).

Baner 10

Rašon Tomas je bio taj koji nije dao domaćinu da preokrene rezultat, ali je onda Ventura pogodio trojku, a Ante Tomić je pogodio za dva na dva minuta do kraja kada je na semaforu pisalo 81:82.

Nekoliko loših napada i jednih i drugih u poslednja dva minuta, veliki broj promašaja, a onda je Ribas sa dva bacanja preokrenuo rezultat, doneo je domaćinu prvo vođstvo još od početka druge četvrtine. Upravo je taj rezultat ostao do kraja nakon izgubljene lopte Gordića, Partizan je porazom krenuo u novu sezonu.

Ključno - poslednja 3 i po minuta Partizan nije postigao poen.

Pau Ribas najefikasniji kod domaćina sa 18 poena, po 14 su imali Dimitrijević i Morgan. U Partizanu Tomas 15 poena i 8 skokova, Gordić i Jaramaz po 12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Koi si ti mene kralj
Thursday, 01.10.2020
02:20

Mika? Došao iz NBA? Igrao 19 minuta u celoj prošloj sezoni za SAC. Ljudi, to ne košta četvrt miliona, aman zaman????

avatar
babaroga
Wednesday, 30.09.2020
23:18

Ne moze bez centra da se igra kosarka. A i trener bi nesto znacio da ga imate.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 30.09.2020
23:11

U normalnim okolnostima (normalne pripreme) i sa normalnim rasporedom (pre prve utakmice da smo imali Super kup i prvo kolo ABA lige) ovo je plus 10 za nas minimum.
Spanci ko Spanci, doktorirali da promene kriterijum sudjenja na domacem terenu ako im ne ide.

Mana naseg tima prema vidjenom, a prva utakmica je i nije nesto verodostojno, je da mi nemamo "tatu" na terenu. Da kada se lomi da se zna na koga ide lopta, kao sto je Dzikic pricao za Majami i Dzimi Batlera.

avatar
Realni Arthur
Wednesday, 30.09.2020
23:04

Ovo je Partizan izgubio cisto zbog sudijskih odluka, naravno da ima deo krivice i Partizan ali ovo sudjenje je bilo toliko domacinski! Scepa, izgleda da nema u ekipi igraca koji ce da smiruje i uvede ekipu u mirniji kraj meca, alo bre vodis 1o razlike, i svi redom promasujui to sa otvorenih pozicija, Jaramaz, Trifunovic, Gordic, pa onaj Tima. Nije ovo neka katastrofa, nego kad vec imas pobeduu rukama, pa uzmi je aman, jer bitno je, prva tekma, ekipa dobije na samopouzdnju, sigurnost, i naravno celokupnu atmosferu u klubu! Ali, glavu gore, bice bolje, jedini zal je za pobedu koja je bas bila pri ruci!

avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 30.09.2020
22:59

Sudije su bile ključne za pobedu Huventuda, Tomić se kreće u bloku, sviraju faul Pejdžu. Tikli su nas crlu 4. četvrtinu i samo 2 faula, suđenje u 4/4 je bilo KRIMINALNO...

avatar
magister
Wednesday, 30.09.2020
22:58

Nadam se da nećemo ući u nezaustavljivu seriju kao u fudbalu.

avatar
Petar Petar
Wednesday, 30.09.2020
22:49

Klasicno samoubistvo. Ubi nas Scepanovic sa ovim Trifunovicem malim u poslednjih pet minuta. A tek Gordicev poslednji posed kao pionir , a ne najiskusniji u ekipi. Ne znam, cudne petorke u zavrsnici utakmice i nekoliko bas, bas problematicnih napada. Faula nad Ribasom nije bilo, ali mislim da bi izgubili svakako i da nije svirnut. Ne znam, na trenutke izgledamo dobro, ali na trenutke bas lose. Videcemo, steta da smo izgubili dobijeno, ali tako je to sa nama. Problematican je mnogo skok u odbrani, tu je i kljuc poraza. Nekoliko lopti nam hvataju njihovi najnizi igraci. Mislim da centra ponovo nemamo i tesko da cemo ga i imati ove sezone, sto je bas veliki minus, ali je veci prblem sto lopte ne hvataju igraci poput Trifunovica kojem loptu skida njihov plej od metar ipo....

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 30.09.2020
23:14

Druze prva utakmica posle 6 meseci.
Igrao si bez dva igraca (Velickovic i Zagorac), nekoliko puta u toku priprema si menjao planove i morao drugacije da realizujes treninge (pomeranje prvog kola ABA lige, otkazivanje turnira u Bosni, otkazivanje generalne probe u Sloveniji, kompletne pripreme realizovane u Srbiji).
Huventud bilo kolko da je slabija ekipa, a u normalnim okolnostima su za 15 poena minimum slabiji je kolko tolko u ritmu, a to ti na pocetku sezone mnogo znaci.