Ljubav na prvi pogled - Vesterman otkrio zašto je odabrao Partizan

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.04.2019.
11:32
Izvor: Sportske.net

Vreme brzo prolazi ali se neke stvari ne zaboravljaju, pa se tako i Leo Vesterman dobro seća kada je prvi put poželeo da zaigra za Partizan.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Francuski reprezentativac Leo Vesterman napravio je sjajan potez povratkom u Žalgiris sa kojim je u tekućoj evroligaškoj sezoni obezbedio plasman u plej-of.

Bivši košarkaš Asvela nalazi se u klubu koji mu odgovara po svim parametrima, a u razgovoru za "Nezavisne" otkrio je zašto se posle sezone u CSKA vratio u klub iz Kaunasa.

"Poznajem sistem Žalgirisa, trenera, grad... To je bila najbolja opcija za mene. Imao sam operaciju i nisam bio spreman za predsezonu pa sam kasno potpisao ugovor. Celo leto sam se oporavljao. Kad je Žalgiris došao s ponudom nisam mnogo razmišljao jer je to bila najbolja opcija", rekao je Vesterman.

Pored priče o sadašnjem klubu i onima čije je boje nosio u poslednjih nekoliko sezona, neizbežna tema bio je i Partizan, klub u kojem se afirmisao kao igrač.

"S ocem sam u detinjstvu uviek gledao evropsku košarku, što baš nije bilo uobičajeno u Francuskoj jer je NBA uviek bila važnija. Odrastao sam gledajući Evroligu. Dok sam studirao u Parizu 2010. otišao sam na fajnal-for i zaljubio sam se u Partizan i trenera (Duško Vujošević)", objasnio je Vesterman.

Partizan je te 2010. godine zauzeo četvrto mesto na fajnal-foru u Parizu, ali se svi dobro sećaju kako je izgubljeno polufinale od Olimpijakosa.

"Mladi tim koji se borio kao lavovi uz ogromnu podršku navijača. Zaljubio sam se na prvi pogled. Sebi sam rekao to je klub u koji želim da idem. Kada je dve godine kasnije došla ponuda nisam se dvoumio", priseća se Francuz.

Odluka da se preseli u Srbiju nije bila laka, bilo je onih koji je nisu razumeli.

"Govorili su mi da sam hrabar što idem tamo, ali želeo sam da me trenira Vujošević i želeo sam da igram za Partizan. Biti u zemlji košarke, igrati pred sjajnim navijačima, samo sam o tome razmišljao u tom trenutku i bio sam presrećan", kazao je plejmejker Žalgirisa.

Posebno mesto u Leovom sećanju zauzimaju vatreni navijači Partizana.

"Bilo je neverovatno svaku utakmicu, posebno protiv Crvene zvezde. Znao sam kad sam išao iz Partizana da iza sebe ostavljam najemocionalniji period u karijeri. Kada pričam s bivšim saigračima Vladimirom Lučićem, Draganom Milosavljevićem, Bogdanom Bogdanovićem... i oni osećaju isto. Imali smo sjajnu vezu s navijačima. I dalje osećam sjajnu atmosferu koju su pravili navijači i dan-danas sam veliki navijač Partizana", zaključio je Vesterman.

Braneći boje Partizana Leo Vesterman je osvojio ABA ligu i dve titule u Srbiji, a imao je prilike da igra i Evroligu pred "grobarima" koji su slovili za najbolju publiku u elitnom takmičenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Susaeta
Tuesday, 09.04.2019
14:35

Leo majstore! VOLIMO TE!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 09.04.2019
14:26

Jos smo u Parizu uglavnom imali podrsku pozera sto je tesko oprostiv greh uprave. JEDAN JE VESTERMAN LEO!