Litvanski novinari zapitkivali Trinkerija o Parahovskom, on ih uputio na ''Google''! Da li će ESPN snimiti dokomentarac o Partizanu?

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.10.2019.
15:39
Izvor: Sportske.net

Harizma Partizanovog trenera došla do izražaja i u Litvaniji.

aba-liga.com/Cibona/Zeljko Baksaj
aba-liga.com/Cibona/Zeljko Baksaj

Povezane vesti

Dolazak Partizana na gostovanje Ritasu u Viljnusu (večeras, 18 časova) izazvao je veliku pažnju lutvanskih medija, a posebno trener crno-belih Andrea Trinkijeri.
 
On je bio najzanimljiviji tamošnjim novinarima, koji su mu postavljali različita pitanja i - dobili zanimljive odgovore.

Možda je najzanimljiviji onaj vezan za novog centra Partizana Artsjoma Parahovskog, koji je među crno-bele došao upravo iz Ritasa ovog leta.

''Kakvu ulogu ste namenili Parahovskom u ekipi?'', bilo je pitanje novinara, prenosi portal ''15min.lt''

''Ulogu centra. Da li bih trebalo da ga koristim kao krilo?'', uzvratio je Trinkijeri pitanjem.

''Koje su njegove odgovornosti na poziciji koju pokriva?''

''A šta rade visoki ljudi? Njegov posao je da igra protiv visokih igrača, da čuva reket, hvata lopte, postiže poene, pravi blokove, igra pik end rol. Uostalom, ukucajte na Guglu reč košarka, u polje za pretragu Vikipedije ukucajte centar i sve će vam biti jasno'', nasmejao se Trinkijeri i dodao:

''Mora bolje, a to je i je normalno, novajlija je. Ogroman je košarkaš, tako da najpre moramo da vodimo računa o njegovoj fizičkoj spremi. Različito je uvesti u formu centra koji ima 80 kilograma i onog koji je težak 130 kilograma. Odigrao je dobro protiv Tofaša, ali je ostatak tima igrao bedno. Ne možemo da kažemo da deluje lošije od drugih, ali svakako očekujem kvalitetnije njegove partije, već danas'', istakao je trener Partizana.

Nije želeo da govori o letošnjim spekulacijama kako bi mogao da preuzme selekciju Letonije, a kada su u pitanju ciljevi Partizana ove sezone, Trinkijeri je imao još jedan upečatljiv odgovor.

''Želimo da ESPN napravi fantastičan film o nama, da to bude serija od 30 dokumentarnih epizoda. O tome kako smo preživeli i krenuli napred. U svakom meču'', poručio je Trinkijeri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar An.
Wednesday, 16.10.2019
01:54

Jbt, mnogo se bre loži ovaj Andrea... Kao da pobeđuje Pao, Oly, Rela i CSKA.. Polako bre.. I ona 1/8 finala i onda neka Zjelona Gora..