Lista najboljih mladih igrača NBA, Jokić na podijumu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 27.02.2019.
15:50
Izvor: Sportske.net

Ovo su najbolji od najboljih, Jokić tamo gde mu je i mesto...

AP Photo/Kathy Willens
AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

S obzirom na to da je granica u NBA pomerena, tačnije dosta mlađi igrači sada stižu u Ameriku nego nekada, sama margina od 25 godina, kada su u pitanju košarkaši može da bude problematična.

Ali, ESPN je napravio listu najboljih mladih košarkaša NBA, odnosno onih mlađih od 25.

Na prvom mestu je, očekivano, Adetokumbo koji ove sezone, ako nastavi ovako može da konkuriše za MVP titulu, postiže u proseku 27 poena, ima blizu 13 skokova i 6 asistencija. Ovo su njegovi najbolji brojevi od kada je pre šest godina stigao u ligu.

Na drugom mestu je Džoel Embid koji ima 24 godine, dva Ol-Stara, Kamerinac je šesti strelac lige sa 27.3 poena, i treći skakač 13.5 uhvaćenih lopti po meču. On je tri sezone u ligi, ali je prvu propustio zbog povrede u ove dve ostale je učestvovao na Ol-Staru.

Nikola Jokić je napunio 24 godine pre nekoliko dana, ovo je njegova četvrta sezona u ligi, a bio je tek 41. na draftu. Prava premija za Nagetse, ove sezone Srbin ubacuje 20.4 poena, ima blizu 11 skokova i 7.7 asistencija najviše među centrima. On je porušio mnoge rekorde vezano za centre, ali je stao uz rame i Viltu Čembrlenu kada je broj asistencija po meču u pitanju, u 20 utakmica je imao 10 i više asistencija.

Slede Karl Entoni Tauns, prvi pik drafta i ruki 2015. Ima 20 poena, 12.2 skokova po meču, pet je Simons koji je prošle godine bio ruki sezone. Australijanac ubacuje 17 poena, imao 9 skokova i blizu 8 asistencija, Luka Dončić je šest u svojoj ruki sezoni, eksplodirao je, slede Donovan Mičel, Tejtum iz Bostona, D'Aron Foks iz Kingsa, dok listu top 10 zatvara najbolji igrač Feniksa Devin Buker koji ima samo 22 godine.

Slede Porzingsi, Siakam, D'Anđelo Rasel, Markanene, Klint Kapela, Džekson Džunior, 20. je Jusuf Nurkić. Tri igrača na listi su mlađa od 20 godina, uz Dončića, tu su drugi pik Begli i Džaren Džekson Džunior.

Ne propustite