Limož preslišan, Zvezdin prvi korak ka četvrtfinalu Evrokupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.01.2019.
21:49
Izvor: Sportske.net

Naravno, prerano je govoriti o plasmanu u narednu rundu, Top 16 je tek počeo, ali Zvezda je ove sezone pokazala da ne treba nikoga da se plaši.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

U meču prvog kola Grupe G Top 16 faze Evrokupa, Crvena zvezda je pred šest hiljada svojih navijača u ''Pioniru'' večeras savladala francuski Limož sa 83-71.

Posle ravnopravne borbe u prvih nekoliko minuta, Zvezda je, predvođena raspoloženim trilingom Reglend-Beron-Simanić polako preuzela vođstvo i pred kraj prvog kvartala ono je iznosilo ''plus deset'' - 24:14.

Tu prednost je Zvezda održavala i tokom druge deonice, a Boriša Simanić je svojim atraktivnim blokadama atmosferu na tribinama dovodio do usijanja.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 40:32, a najjači otpor u ovom meču Limož je pružio početkom treće deonice, koju je započeo sa pet vezanih poena, da bi nešto kasnije gosti smanjili na 44:42.

Držali su se košarkaši Limoža još par minuta, do 50:47, a onda sjajni Simanić pogađa trojku, vraća Zvezdi osetniju prednost, ali crveno-beli do kraja trećeg kvartala nisu uspeli da se vrate na dvocifrenu prednost iz prvog poluvremena.

Limož je ponovo pripretio početkom poslednje četvrtine (60:58), ali onda sledi trojka Filipa Čovića, pa poeni Maika Cirbesa, da bi Marko Kešelj svojom trojkom zapečatio sudbinu Limoža u večerašnjem meču - 68:58.

Do kraja je Zvezda uspešno održala ovu prednost, pa je i dodatno uvećala i zasluženo upisala prvi trijumf u Top 16 fazi Evrokupa.

Crveno-beli su večeras u svojim redovima imali više raspoloženih igrača. Bili Beron je bio najefikasniji sa 13 poena, 5 skokova i 4 asistencije, Filip Čović je odličnom igrom u drugom poluvremenu stigao do 12 poena i šest asistencija, a po 11 poena upisali su Boriša Simanić (6 skokova, 3 blokade) i Maik Cirbes (tri skoka). Dvocifren je bio i Stratos Perperoglu sa 10 poena, a Reglend je ostao na 9 iz prvog poluvremena, uz 5 asistencija.

Limož je predvodio Dvajt Hardi sa 20 poena, a Butil i Hauard su ga pratili sa po 11.

U ovoj grupi večeras igraju još Valensija i Unikaha, njihov duel je počeo u 20:45h.

U sledećem kolu, Zvezda 8. januara gostuje Unikahi u Malagi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Thursday, 03.01.2019
00:49

Bravo momci, pisao sam prosli put (Posle Buducnosti) da mi ovo lici na ozbiljno, samouvereno, i na kraju jos i efikasno. Pa ne zaboravite da pre tri dana smo dobili "djetice" i bilo kog navijaca da pitas koji se razume u kosarku svi bi se slozili da ako treba jednu tekmu izgubiti neka to bude protiv Limoza. Zato, mi imamo mnogo razloga da budemo srecni i da cekamo jos bolje partije, veceras bez Radanova, Fajea, Dobrica, i jos nekoga ne mogu da se setim, pobedili smo, alo mi smo konacno dobili Simanica, ovo izgleda bas dobro mada tu ima mesta za napredak jos mnogo, znaci u svakom pogledu ide dobro, i nema razletanja nego ozbiljnost do tancine. Imacemo 15 igraca na rosteru a to je bas olaksavajuca okolnost da se sacuva svezina ekipe, jer imam utisak da mi idemo dalje u EK, pa Kup Radivoje Koraca se igra u Februaru ako se ne varam, itd itd. Nema mesta za kritku, nego da podrzimo momke svake tekme. Preko sutra vec im je nova tekma protiv Krke i neko ce da mi kaze " pa nista posebno solidno smo igrali" ili se lik sali ili je grobar pa hoce da omalozava ovu mnogo bitnu pobedu. Pozdrav

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 02.01.2019
23:09

Porazen se kuci vraca on tako to radi pravi srpski sampion.

avatar
UGASICE SE partizai
Wednesday, 02.01.2019
23:00

Nista vise od solidne partije,da je danas Valensija bila protivnik,sa ovom igrom bi izgubili,ali ajde da se kaze,prva je utakmica druge faze,valjda ce kuci biti izborene jos 2 malo sigurnije oruzje,pa na strani ce biti valjda jedna pobeda i to ce biti dosta za dalje.