Lilardu "Oskar" u Holivudu, za Hrvata partija sezone, Vučević dobio večeru i poraz!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 06.03.2018.
08:14
Izvor: Sportske.net

Srbi nisu bili na parketu, bitka za plej of na Istoku žestoka, Pistonsi se lagano opraštaju. Bogdanović sjajan u pobedi Indijane, Orlando lepo ugostili u Juti, ali Francuz nije imao milosti na terenu...

Epa/Michael Reynolds
Epa/Michael Reynolds

Povezane vesti

Damijen Lilard je predvodio preokret Portlanda u Los Anđelesu. Blejzersi su stigli do dragocene pobede na Pacifiku, njihov lider je meč završio sa 39 poena. Sjajan je bio i Nurkić, 16 poena i isto toliko skokova. Domaćin je imao utakmicu u svojim rukama, ali je Lilard postigao neverovatan niz od 15 poena, okrenuo meč, na kraju je Šabaz Napijer ukrao loptu Ajseji Tomasu pa je propala i poslednja šansa da Lejkersi stignu do pobede.

Sjajni Rudi Gobert je nastavio sa odličnim partijama, 21 poen i 17 skokova, Juta je odigrala svoju gvozdenu odbranu i Orlando spustila na 80 poena. Nije pomogao ni Vučević sa 15 koševa, 12 skokova, njegov tim je imao očajne procente šuta. "Džezeri" su deveti na Zapadu, kasne pobedu i po za mesto koje vodi u doigravanju. Gobert je inače ugostio dan pre meča Furnijea i Vučevića na večeri, ali nije imao milosti na terenu.

Sparsi su se namučili protiv otpisanog Memfisa, Gasol mlađi je ubacio 23 poena, imao 10 skokova, stariji je pogodio svega dva slobodna bacanja, ali se Pau na kraju radovao. Toni Parker je kada je najteže odigrao partiju sezone, ubacio je 23 poena, San Antonio je preskočio Minesotu, sada su peti, ali i dalje u opasnosti da propuste prvi plej-of posle 21 sezone. I naredna tri meča su horor za oslabljene Teksašane, igraju protiv Voriorsa, Oklahome i Hjustona.

Bosto nej posle poraza u Hjustonu slavio u Čikagu i to bez Kajrija Irvinga. Al Horford je ubacio 13 poena, imao 7 skokova, Džajlen Braun najefikasniji sa 21 poenom. Čikago je odigrao kriminalno prvo poluvreme, ubacili su svega 29 poena, na kraju su u poslednjoj četvrtini samo ublažili poraz.

Majami nije propustio "penal" protiv Feniksa iako je Devin Buker dao 31 poen na Floridi. Domaćin je dominirao u reketu, Vajtsajd je uz 24 poena imao 14 skokova, Dragić dodao 17 uz 5 skokova. Hit je imao 11 skokova više, mnogo bolji procenat šuta, iako se nisu proslavili u šutu za tri poena. Ovo je utakmica iz kategorije onih koje su morali da dobiju, sada su sedmi, pet pobeda više od devetoplasiranog Detroita, imaju isti skor kao osmoplasirani Milvoki, ali su i bolji u međusobnim duelima. Slede im mečevi sa direktnim rivalima do kraja nedelje.

Detroit je sve dalje od doigravanja, teško je vaditi se u Ohaju, Lebron Džejms je ubacio 31 poena, imao po 7 skokova i asistencija, Kavsi su stigli do pobede zahvaljujući dominantnoj trećoj četvrtini. Najbolju partiju od dolaska u "očev" tim odigrao je Leri Nens Džunior, 22 poena, 15 skokova, bio je to njegov prvi start za Klivlend. Pistonsi su izgubili devet na strani u nizu, nije pomogao ni Grifin sa 25 poena, od kada je on stigao u blokbaster trejdu imaju skor 6-9. Kako rekosmo, u ovoj situaciji bi plej-of bio podvig.

Milvoki je pao na osmo mesto porazom u Indijani, Pejsersi su predvođeni Bojanom Bogdanovićem koji je ubacio 29 poena dobili Bakse, Hrvat je uhvatio i ključnu loptu u finišu, na kraju je Adetokumbo promašio šansu za produžetak. Grk je završio sa 18 poena i 12 skokova, Erik Bledso ubacio 26 poena. Od početka januara, Indijana je od svoje dvorane napravila tvrđavu, 13 mečeva, 11 pobeda.

LA Lejkers - Portland 103:108
Juta - Orlando 94:80
San Antonio - Memfis 100:98
Čikago - Boston 89:105
Majami - Feniks 125:103
Indijana - Milvoki 92:89
Klivlend - Detroit 112:90

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke