Liga šampiona sve jača, Turci odustali od Evrokupa!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 03.06.2020.
13:48
Izvor: Sportske.net

Ovo takmičenje postaje sve atraktivnije.

championsleague.basketball
championsleague.basketball

Povezane vesti

Ritas, Darušafaka i Bilbao su već odabrali FIBA Ligu šampiona, a sada je to uradio još jedan turski tim, koji je prethodnih godina imao značajne role i u Evrokupu.

U pitanju je Tofaš iz Burse, koji je u nedavno suspendovanoj sezoni uspeo da se domogne i Top 8 faze EK, pa je tako i obezbedio plasman u to takmičenje i naredne sezone.

Ipak, odustali su od ideje da i naredne sezone igraju u Evrokupu, pa ćemo ih gledati u Ligi šampiona, što je i zvanično potvrđeno.

Podsetimo da je FIBA ponudila mesto u ovom takmičenju i velikom broju timova sa Jadrana, među kojima je i beogradski Partizan. Još uvek se čeka na odluku "crno-belih", koji takođe imaju obezbeđeno učešće u Evrokupu naredne sezone.

Tofaš je u Bursi osnovan 1974. godine, a u dva navrata je osvajao i turski šampionat (1999, 2000).

U poslednjih par godina su se ustalili kao jedan od najboljih turskih timova, koji ima respektabilan budžet i veliki broj kvalitetnih stranih igrača u svojim redovima.

FIBA navodno nudi daleko veći novac za učešće od Evrolige, što je sve većem broju timova u trenutnoj situaciji (finansijska kriza zbog pandemije koronavirusa) veoma primamljivo, pa je jasno da nas u bliskoj budućnosti čeka još iznenađenje.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Covek Sismis
Wednesday, 03.06.2020
14:37

To drugovi, trpaj u FIBA Ligu sampiona dosta je vise bilo ucjena od strane sramnog Bartomeua...

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Wednesday, 03.06.2020
14:23

Obrni, okreni, daleko od Evrolige. Bilo koji navedeni klub nebi odbio Evroligu. Dali je to drugo takmičenje Evrokup ili Liga Šampiona, nebitno. Ako Liga šampiona ne daje pobedniku kartu za Evroligu, mrka kapa u koliko se ne desi jednog dana da Liga šampiona bude prva Evropska liga. Do tada...