Leti Jokić, al' leti i "Supermen"! Pol Džordž tremaroš, ali tu je MVP da pomogne!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 26.10.2017.
08:56
Izvor: Sportske.net

Srbi nisu prošli slavno prethodne noći. Rasel Vestbruk vratio Oklahomu na staze uspeha, "bek" Lebron nije mogao sam u Bruklinu. Hjuston pobedio na neverovatan način, Voriorsi loši, ali pogađali kad je najpotrebnije. San Antonio lako dobio, "Ludi Srbin" ni

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Novi poraz Nagetsa, teško da je ovo start sezone kakvom su se nadali. Jokić odličan, 18 poena, 11 skokova, promašio je samo tri šuta, ali ponovo je njegov tim primio 110 poena, ovakvom igrom teško će i pomisliti na plej of.

Iznenadio ih je rezervista Hornetsa, Frank Kaminski. Bivša univerzetska zvezda je odigrao sjajnu rolu u drugoj četvrtini kada je domaćin stigao do velike prednosti. Hauard igra kao preporođen u Karolini, 15 poena, 19 skokova, treći dabl-dabl u četiri meča.



Majk Meloun je bio ljut, optužio je igrače da se ne trude dovoljno. Šutirali su 7 od 30 u drugoj četvrtini kada je meč izgubljen. Jokić nije imao nijednu asistenciju, čudna noć, na drugoj strani je Hauard dao 7 od 11 bacanja, i njemu se retko dešava da je tako precizan.

Tobijas Haris je novi lider Detroita, odigrao je novi sjajan meč, ubacio 34 poena "Vukovima" koji su odigrali katastrofalnu drugu četvrtinu, primili 40 poena u tom delu i praktično zapečatili sudbinu. Bjelica ni blizu partija iz prethodnih utakmica, veća minutaža, slabiji učinak, 7 poena, 3 skoka, Bobi zakucan za klupu.

Lejkersi su dobili Vizardse, naneli im prvi poraz u sezoni. "Mladi lavovi", Ingram sa 19 poena i Lonzo Bol sa 10 asistencija (iako je loše šutirao) su slavili posle produžetaka. Vol se ispromašivao, meč je rešio Koldvel-Poup trojkom u poslednjem minutu produžetka. Prethodno je Ingram iz odbojke, u poslednjoj sekundi doneo domaćinu šansu u dodatnih pet minuta.

Voriorsi su slavili protiv Toronta, Kari je ubacio 30 poena, šampion je pogađao u finišu kada je bilo najpotrebnije, Durant je dokusurio Kanađane. Nije to bila dobra partija, ponovo su primili mnogo poena, pravili greške, čak 17, ali kako rekosmo u finišu su uspeli da izbegnu drugi poraz kod kuće na startu sezone. DeRozan 24 poena za goste koji su polovični, 2-2 posle prve četiri utakmice.

Feniks je posle promene trenera slavio protiv Jute, TiDžej Voren je ubacio 27 poena, 20 u nastavku, Juta očajna, nisu vodili nijednom, agresivni domaćin kao da je više želeo pobedu. Uz to odigrali su verovatno najbolju odbranu u poslednjih par godina, privremeni trener Trijano ih je preporodio.

Upisao se Dalas, iznenađujuća pobeda protiv Memfisa, iako je Gasol nastavio sa sjajnim partijama. Španac je ubacio 26 poena, imao 11 skokova, ali je ruki Denis Smit Džunior pokazao raskoš talenta, 19 poena, 5 asistencija, baš je namučio Majka Konlija. Memfis je jurio prednost rivala čitav meč, stigao na jedan posed u poslednjoj četvrtini, ali je serija 9:0 Mavsima donela prvu pobedu u sezoni. Oba tima su promašivala bacanja,  ali su ruke Mavsa bile sigurnije u finišu.

Pogađate, posle par slabijih partija Rasel Vestbruk je iskalio bes, žrtva Indijana, lider Oklahome je napravio tripl dabl, 28 poena, 16 asistencija, 10 skokova. Pol Džordž je protiv bivšeg tima imao tremu samo 10 poena, što se ne može reći za Oladipa na drugoj strani, 35 koševa protiv Tandera za koji je igrao prošle sezone. Oklahoma je ipak prekinula niz od dva poraza, a Indijana je bila bez šanse tim pre što je Majls Tarner propustio meč zbog povrede.

San Antonio je lako slavio na Floridi, ostavili su Majami na 100 poena, ponovo Oldridž sjajan, ubacio je 31 koš, njegov tim ima četiri startne pobede. Dragić 20 poena na drugoj strani, a Greg Popović je u svom stilu rekao da je ekipa igrala prosečno, napravila mnogo grešaka i da ih je napad izvadio u ovom meču. Pojačanje, Rudi Gej odličan, 22 poena sa klupe. Za "Ludog Srbina" Popovića ovo je inače 1154 pobeda, sada ima samo jednu manje od Fila Džeksona i uskoro će ga preteći na šestom mestu večne liste.

Iznenađenje večeri je pad Klivlenda u Bruklinu. Lebron, ponovo na poziciji beka, je napravio tripl-dabl, 29 poena, 13 asistencija, 10 skokova, imao je i 4 blokade, ali većina saigrača je odigrala očajno, izuzev Korvera i Džefa Grina koji su dodali 40 poena sa klupe. Netsi deluju mnogo bolje od očekivanog, imaju skor 3-2, Spenser Dvindl je pogodio najvažnije šuteve večeri, Holis-Džeferson i Alen Krabe odigrali odlično, Bruklin nije delovao bolje godinama nego na startu ove sezone. Inače, vode u NBA po broju postignutih poena, odnosno tako je bilo do sinoć...

Hjuston se provukao u Filadelfiji, Klint Kapela je pod košem odradio strašan posao 16 poena, 20 skokova, Harden uz 27 poena imao 13 asistencija, napravio je i 8 grešaka, znate pravilo, sve ispod 10, D'Antoni smatra za uspeh, jer je lopta u rukama "Bradonje" veći deo meča. Kod Siksersa, Ben Simons 14 poena, imao je 9 asistencija, 7 skokova, Embid 21, Redik 22, Šarić se nije upisao, mladi tim domaćina je već slavio pobedu kada je Erik Gordon pogodio trojku za pobedu sa sirenom. To je bio završetak serije od 9:0 kojom su gosti preokrenuli meč. Ali, ako se sećate naše najave sezone, očekivano je da tim sa toliko mladih igrača gubi utakmice na ovaj način, dobro, ne baš ovako šokantno.

La Lejkers - Vašington 102:99
Golden Stejt - Toronto 117:112
Feniks - Juta 97:88
Dalas - Memfis 103:94
Majami - San Antonio 100:117
Bruklin - Klivlend 112:107
Šarlot - Denver 110:93
Filadelfija - Hjuston 104:105
Detroit - Minesota 122:101

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GrobaroooS
Thursday, 26.10.2017
18:47

Zna li neko kada se vraca Lenard u San Antonio?

avatar
Čeki
Thursday, 26.10.2017
14:44

Ovde se vidi da je Harden napravio faul nad igracem Filadelfije, kako ovaj ne bi mogao da zasmeta Gordonu pri sutu. Vidi se i da ga je malo gurnuo, i jos plus (mada nije namerno) pao ispred njega i ovaj nije mogao nista.

avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 26.10.2017
10:43

Mali savet za Sportske - na kraju vesti pored rezultata, možete dodati i tabelu. Verujem da nas i ona sve zanima