Lesor tragičar - Budućnost na korak od titule!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.04.2018.
21:43
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Budućnosti savladali su Crvenu zvezdu mt:s u trećoj utakmici finala plej-ofa ABA lige i stigli do meč lopte u borbi za titulu.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Nakon dva dana pauze i selidbe igrača iz Beograda u Podgoricu finalna serija plej-ofa ABA lige nastavljena je večeras u dvorani "Morača".

Košarkaši Budućnosti stigli su do drugog trijumfa u seriji i šanse da u četvrtoj utakmici koja je na programu u subotu uveče stignu do titule u ABA ligi i plasmana u Evroligu.

Domaćin je večeras slavio rezulatom 78:77 (24:23, 18:24, 26:17, 10:13) u dramatičnoj završnici tako da će u subotu imati šansu da osvoji prvu titulu u ABA ligi!

Šampion Crne Gore bolje je otvorio treću utakmicu finalne serije plej-ofa ABA lige i zahvaljujući odličnom napadačkom ritmu brzo stigao do šest poena prednosti (16:10).

Zvezda je nakon "kasnog paljenja" napravila seriju 8:0 preko Feldina i Ročestija i preuzela vođstvo (16:18) ali je sa druge strane stigao isti odgovor pa je u završnici prvog kvartala Budućnost drugi put od početka meča stigla do šest poena prednosti (24:18).

Gosti su četvrtinu okončali još jednom serijom od pet vezanih poena tako da su na prvu pauzu otišli sa samo pola koša zaostatka.

Druga četvrtina pripala je ekipi Dušana Alimpijevića. Džejms Feldin se posle dve jako slabe partije aktivirao i počeo da daje poenterski doprinos, a nepogrešiv je iz igre bio i Alen Omić.

Kapiten Branko Lazić razigravao je ekipu u drugom kvartalu tako da je na kraju prvog poluvremena moglo da se kaže da je bilo najbolje koje je Zvezda odigrala u dosadašnjem toku finalne serije.

Crveno-beli su na odmor otišli sa pet poena viška (42:47) ali se Budućnost vrlo brzo vratila u rezultatski egal.

Podgoričani su prvo prišli na pola koša razlike (52:53), da bi Zvezda potom odbila napade i ponovo otišla na +5, ali je završnica trećeg perioda donela preoket.

Poenima sa linije penala Budućnost je preuzela vođstvo a tačku na odličnu treću četvrtinu domaćih stavio je Nikola Ivanović trojkom zahvaljujući kojoj je domaćin imao četiri poena viška pred odlučujućih deset minuta (68:64).

U uvodnim minutima poslednje četvrtine ekipa Aleksandra Džikića uspela je da održi prednost ali je potom Zvezda napravila seriju 6:0 i tako stigla do rezultatskog egala koji je garantovao uzbudljivu završnicu.

Kako se meč bližio kraju tenzija je postajala sve veća a igračima kao da su se vezale ruke pa smo tako na obe strane videli dosta promašaja i izgubljenih lopti.

Na kraju smo videli vrhunac drame, Budućnost je imala napad za pobedu, nije mogla do realizacije tako da je Zvezda na kraju krenula ka košu i stigla do šanse za trijumf.

Tejlor Ročesti je pripremio otvorenu poziciju za Džejmsa Feldina koji nije uspeo da pogodi za tri poena ali je Matijas Lesor doleteo na obruč i imao otvorenu poziciju za ispravljanje i pobedu ali je neshvatljivo promašio.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Nemanja Gordić sa 17 poena i 5 asistencija, a pratili ssu ga Zoran Nikolić sa 12, odnosno Kajl Gibson, Filip Barović i Nikola Ivanović sa po 10 poena.

Na drugoj strani odlične partije Džejmsa Feldina i Alena Omića. Amerikanac je postigao 19 poena, upisao 5 asistecija i imao tri ukradene lopte, dok je Omić postigao 18 poena uz samo dva promašaja u šutu iz igre (9/11 za dva).

Tragičar je na kraju bio Matijas Lesor koji je imao otvorenu poziciju za poentiranje i trijumf koji bi Zvezdi doneo željeni "brejk".

Četvrta utakmica u kojoj će aktuelni šampion morati da slavi kako bi ostao u životu i seriju vratio u Beograd na programu je u subotu od 21 čas.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

68 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran_Ilic
Saturday, 14.04.2018
07:50

Tezak je naslov,kako (Lesor ) dete od 20 godina moze biti tragicar,valjda je tragicar onaj koji mu je uvalio da resava mec,retko se radjaju igraci kao mali Luka Doncic koji mogu i sa 18 godina hladnokrvno da rese zadnji sekund.

avatar
Real/Partizan
Saturday, 14.04.2018
03:56

Idemo Buducnost !

avatar
ViniciusJR
Saturday, 14.04.2018
02:18

Najbolji igraci Zvezde Omic, Feldin i Gibson...jer kad god je on bio u igri, Zvezdi je cvetalo...koliko je onaj igrac ocajan, to je za istoriju. Jes se dobilo na srecu, ali svaka im cast kad su sa njim i egal igrali. Jedina prednost Zvezde u ovom finalu, kao sto sam komentarisao i prije finala ovdje, je igra u reketu...Omic odlican, nema Buducnost rjesenje za njega. Ostalo, u sva 3 meca do sad, pretanko od Zvezde...sto je najjace ove bekove Buducnosti uopste ne ide sut spolja u ovom finalu, sve su to mizerne brojke. Sto se komentara za sudjenje tice...mogu samo reci da mi je ova Zvezda 70% odvratniji tim nego sto je bio, koliko kukate, poceli ste sa trazenjem alibija jos prije pocetka finalne serije. Gresaka ima, ali ni u jednom mecu od ova 3 to nije odlucilo pobjednika, potpisujem, i svako iole realan ko prati kosarku ce to potvrditi.

avatar
Čeki
Saturday, 14.04.2018
00:32

Dok se Enis ne aktivira malo vise i dok Feldin ne pocne da pogadja suteve koji su bitni, nama spasa nema. Lesor je igrac kojeg ne volim zato sto po meni od svog dolaska do danas nista posebno ne pokazuje. Da ne pricam trenerove postavke pred kraj i njegovo neznanje uopste.

avatar
Adnan
Friday, 13.04.2018
22:38

Chris Paul gleda hajlajtse Nemanje Gordica po Jutubu.

avatar
Partibrejker
Friday, 13.04.2018
22:34

Jel pobedio neko nekad vas a da mu nisu sudije pomogle?

avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 13.04.2018
23:16

Brate, jesi li gledao utakmicu?

avatar
Slobodan Vlajic
Friday, 13.04.2018
22:30

ZDAJTE SAOPŠTENJE SA DOKAZIMA, FAULOVI, NEISTEKAO NAPAD PRI ŠUTU ENISA, NAVLAČENJE PENALA NA KOJI NAČIN SVAKI BLAGI KONTAKT NA GORDIĆU NJIHOVOM NAJBOLJEM IZVOĐAČU PEVALA SLOBODNA BACANJA, SVIRANJE NEPOSTOJEĆIH LIČNIH GREŠAKA OMIĆU, NAROČITE KOD OČIGLEDNE TROJKE FELDINA GDE IDEMO NA +6, ONDA NAMERNE LIČNE GREŠKE, KAKVA JE ZVEZDI SUĐENA, A KAKVA NJIMA NIJE... LJUDI KRAĐA KAKVA NIKADA U ABA LIGI NIJE VIĐENA...OMIĆU NEPOSTOJEĆA 4 FAULA DA SE IZBACI IZ IGRE JER JE BIO NAŠ NAJBOLJI IGRAČ....

avatar
bagra
Friday, 13.04.2018
23:18

Jesi ti uopste gledao utakmicu, jedan putback pogodjen i vas delio od pobede, plus kada je stao sut, sve krenulo nizbrdo, a bilo je pitanje vremena kada ce feldin i kompanija prestati da pogadjaju.

avatar
ViniciusJR
Saturday, 14.04.2018
02:10

Koliko pratis kosarku, jasno mi je kad si rekao da je Gordic najbolji izvodjac slobodnih bacanja u Buducnost...decko se pati sa tim od pocetka sezone, bukvalno. Ostalo ne bih ni komentarisao...nikad niko nece dobiti Zvezdu a da ne kukate, nazalost.

avatar
Friday, 13.04.2018
22:15

Još nešto, Budućnost izlazi po prvi put na meču pre Zvezde iz bonusa i to u 4-toj četvrtini, u 3-ćem minutu iste. nOd tada igraju savršenu odbarnu, sve do kraja meča, bez prekršaja. Da li treba još nešto dodati?

avatar
Goran_Ilic
Friday, 13.04.2018
22:15

Ipak se obistinjuje moj najveci strah da sa samo dva igraca Rocestijem i Omicem nema trofeja,a do skora je bio samo Rocesty,tuzan kraj za nas,ova ekipa nema snage za preokret,ustvari ne snage,nemamo kvalitet za preokret.Buducnosti puno srece i cestitam na tituli i svemu sta ide uz to.

avatar
petar000
Friday, 13.04.2018
21:59

Ova Buducnost dobro i pobedjuje sa Gibsonom u ekipi. Nisam hteo da pisem posle prve dve, kao racunao sam igraju u gostima pa je zato ocajan. Znaci, covek ih urnise u sve tri utakmice finala. Da on igra nesto, Zvezda bi vec bila arhivirana. Stetan covek. Isto kao sto je Mornar unistio onaj njihov Amer, ne znam kako se zove, nije Nidam, nego onaj drugi. Kod Zvezde je tragican Bjelica, ali za njega sam to znao i u trenucima kad su se na pocetku sezone pisali hvalospevi o njegovoj igri, i cak sam pisao da je to bljesak koji nece potrajati, jer je on takav kroz citavu karijeru, jedan kraci deo sezone fenomenalan, a onda truba. Takodje je Enis los, Lazic moze u FMP na kaljenje lagano, Feldin veceras dobar, cak i Lesor, Omic takodje. Ostalo onako nit smrdi, nit mirise.

avatar
nemam pojma
Friday, 13.04.2018
23:08

Brendis Reli Ros se zove. Igrao kao da je bio potplaćen.

avatar
Partibrejker
Saturday, 14.04.2018
00:55

Ovo kao da nije isti Gibson koji je igrao odlicno celu sezonu.Na nekih minut do kraja je omasio trojku a da nije bilo nikoga tri metara oko njega.Mogao je vec tada da resi utakmicu.Neki problem pp

avatar
BlueBoy84
Friday, 13.04.2018
21:58

Kakav Lesor , jednostavno tesno , bili za ijansu boli i to je to. Cela ekipa ispod nivoa sto se i ocekivalo , pa nije ovo ekipa od prosle godine

avatar
Friday, 13.04.2018
21:56

Tragičar je nažalost onaj ko je dozvolio da Bjelica igra tako dugo u Zvezdi i da nema zamenu. Ja već danima pišem kako je on najveći promašaj Zvezde u poslednjih bar 30 godina. Suđenje je bilo onako kakvo smo svi pretpostavili da će biti i tu se ništa nije moglo. Oni su odradili posao za koji su potplaćeni pošteno. Da smo bili još bolji, oni bi dodali još malo ličnih u napadu i rešili bi problem. Ne verujem da ćemo sutra ponoviti dobru partiju, tako da će verovatno manje krasti. Nije se smelo dozvoliti da se izubi u Beogradu.

avatar
Zeljko Trisic
Friday, 13.04.2018
22:49

u poslednjih 6 godina mozda, u poslednjih 30 ste imali mnogo promasaja za koje je Bjelica Dzordan

avatar
Saturday, 14.04.2018
07:20

Nemoj porediti vremena kad u Zvezdi nije bilo ni za kikiriki i igrače koji su tada igrali. Ako misliš na Zmagino vreme, i tada bi Milko bio za koplje ispred svih. Jednostavno, nije lako biti nivo Milka Bjelice.

avatar
Savoa
Friday, 13.04.2018
21:56

Sve se vraca sve se placa.

avatar
Kajri Irving
Friday, 13.04.2018
21:55

Rutinska pobeda najboljeg tima lige. Bravo Dzile!

avatar
Moemilo
Friday, 13.04.2018
21:54

Bacanja 27 - 11 .....čudno ili ne????.....pa ni Denver sa Jokićem ovde nema šanse

avatar
Goran_Ilic
Friday, 13.04.2018
22:16

Denver je izuzetna sila sa sve Jokicem,ni plej off dohvatili nisu,al ti je poredjenje.

avatar
MOE28
Saturday, 14.04.2018
00:55

Da ste vi ulazili u reket kao Buducnost mozda bi i vama svirali faulove.. ovako, 25 puta ste sutnuli za 3 poena i normalno je da nemate sansu za slobodna bacanja...

avatar
Roj Kin 16
Friday, 13.04.2018
21:54

Potpuno zaslužena pobjeda. Što se suđenja tiče kriterijum je dosta blag, ne pušta se kontakt i to odgovara igračima Budućnosti, sviraju se faulovi i kad ih nema ali na obije strane tako da nemate što da se žalite.. AJMO PLAVI!!!!!

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 13.04.2018
22:23

Identicno na obe strane 28 naspram 11,tebi bas ne idu brojevi?

avatar
Roj Kin 16
Saturday, 14.04.2018
00:22

Ne kažem da je isti broj faulova sviran, kažem da je kriterijum isti. Vi ste navikli da Lazić bije i hapsi po terenu, da centri guraju rukama, da postavljate divlje blokove, pa su ovakve razlike u bacanjima normalne kad je kriterijum ovakav. Gordić i Ivanović svaki drugi napad probiju, a vaši prave faul. Bolji smo bili i zasluženo slavili.

avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 13.04.2018
22:24

Hoces reci da faul Sehovica noje trebalo suditi kao nesportski a onaj kojinje napravio Davidovac treba. Hoces reci da ttojka Feldina me vredi jer je Omic postavio nepropisan blok. Ok,navijas za Buducnost, imate dobru ekipu, na pragu sre Evro lige ali.brate,nisam ni ja slep ni glup.

avatar
Patrick Bateman
Friday, 13.04.2018
21:53

Feldin, Lesor i Bjelica bruka i sramota. Alimpije nije kriv sto je tu doveden i sto se u kosarku razume k'o krava u kompjuter.

avatar
Jani Palfi
Friday, 13.04.2018
21:53

Da li ima jedan faul za Zvezdu sa dodatnim.bacanjem.Namerna Davidivcu a Feldinu samo sto nisu otkinuli glavu.Javor.i onaj drugi slovenac uzas pa ni Dzikic.nesto ne bi svirao odnos slobodnih bacanja,perfidna eliminacija Omica.Namestanje ocigledno.

avatar
Goran_Ilic
Friday, 13.04.2018
22:19

Bolje da se pokrijemo usima ove sezone.

avatar
Bogdan Cicmil
Friday, 13.04.2018
22:58

Postoji li ikad neki drugi razlog?? Budi covjek pobogu pa cestitaj boljem, mozda srecnijem kako god, al ta prica o sudija uvijek i iznova..
Pomalo i dosadno, drma vam se zestoko..

avatar
brekbaCh1
Friday, 13.04.2018
21:52

Losa kosarka, lose sudije. Bas nikakva serija, neko silovanje od kosarke sa obe strane.

avatar
Mario98
Friday, 13.04.2018
21:51

Sutra za pehar!Nece biti lako ali uz pomoc publike mozemo do titule!Ocekujem da nijanse odlucuju , ako Buducnost sutra ne pobedi ,slobodno cestitke Zvezdi na osvojenoj tituli!Ajmo Plaviiiiiii

avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 13.04.2018
21:48

Pitanje za sve prave ljubitelje kosarke,ne ljubitelje klubova vec KOSARKE, kako vi ocenjujete sudjenje u finalnoj seriji ali i polufinalnoj. Ne mogu da verujem da Buducnost ima takvu moc da recimo sudije uniste Cedevitu u prvoj utakmici i da ovako sude proti Zvezde?

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 13.04.2018
21:48

Zvezda ovo okrece kao od sale,pa oni su imali 28 SB,naspram nasih 11,a realno su napravili vise faulova i jos smo imali sut za pobedu...... Teska kradja,ali dzaba im i to.

avatar
Goran_Ilic
Friday, 13.04.2018
22:21

Samo se nadaj,golog dupeta cemo da okrenemo,imamo va igraca koji vrede ostalo je za domacu ligu.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 14.04.2018
00:19

Ne znam da li si se uopste bavio kosarkom,a i ako jesi koliko,ali Zvezda je CSKA za Buducnost. Pa evo,reci sam,kog njihovog igraca bi stavio u nasu prvu petorku? Licno bih uzeo Ivanovica kao rezervnog pleja i nikog vise ne bih,eto kakav je to tim,a oni bi nama uzeli Davidovca,Dobrica,Rocestija,Feldina,Omica,a moguce cak i Lesora,a sigurno bi dali i Dolmana za Antica. Zvezda izlazi iz jako teske i naporne sezone i na klupi ima poprilicno loseg trenera,pa se neki pun potencijal ekipe ni ne vidi,ali svejedno,imamo 2 igraca (Feldin i Rocesti),koji sami sebi izgradjuju pozicije za sut,to nema niko u ABA ligi. Eto,tvrdim da sutra Zvezda dobija 10-15 razlike,a u BG-u se odvajamo na dvocifrenu prednost na pocetku zadnje cetvrtine.

avatar
poljskikupanjac
Friday, 13.04.2018
21:46

Alo bre kakav Lesor tragicar kakav je to naslov naslov je NEVIDJENA KRADJA pa zasto uopste igraju bolje da su izasli 28-11 slobodna bacanja nedosudjeni prekrsaji ocigledan nameran napad nije istekao meni nije jasno zasto igramo vise treca utakmica katastrofalno sudjenje

avatar
Dolina cupova
Friday, 13.04.2018
21:50

28-11 slobodna bacanja i nije tako strašno. Ne secam se tačno ko je igrao ali na toj utakmici slobodna bacanja su bila 51-17... ;)

avatar
Partibrejker
Friday, 13.04.2018
22:32
avatar
petar000
Friday, 13.04.2018
21:51

Pa vama je bolje da nemate slobodna bacanja. Da ste ih imali preko 20 dobili bi vas 15 razlike. Ni meni nije jasno zasto igrate, kad znate da ste vec izgubili ovo finale. Najbolje je da jos veceras predate utakmicu i vratite se za BG.

avatar
Old_school
Friday, 13.04.2018
21:46

U ovako tesnoj utakmici, rvacki zahvat Sehovica, nije nesportska, Feldinova ponistena trojka, sut pre isteka napada, uzeta lopta, Feldinova dva polaganja, bez faula...mnogo je. Bravo sudije.

avatar
petar000
Friday, 13.04.2018
21:53

Trojka je ponistena opravdano, Sehovicu je mofgao da se sudi nesportski, a sto se tice polaganja Feldina, i vi ste drugu utakmicu dobili posle ociglednog faula nad Gordicem kada nije sviran faul. Sudjenje normalno, samo sto vama sudjenje ne odgovara kada se ne navlaci za vas i kada vas ne pustaju da bijete po terenu.

avatar
Čerek Republika Srps
Saturday, 14.04.2018
06:47

Ako j ovo normalno sudjenje onda stvarno. Prestani da hejtujes bas sve. Sta je opravdano u dosudjivanju faula kod bloka Omica. Pgledaj snimak pa kazi (ako zelis da te neko shvati ozbljno)

avatar
Partibrejker
Saturday, 14.04.2018
01:02

Ne da nije sviran faul nego sudije ne prekidaju igru a covek ostao da lezi na parketu posle teskog pada a oni iz kontre daju kljucne poene..

avatar
Old_school
Friday, 13.04.2018
22:14

A koji si ti? Tj vi? Ako je tebi ovo sudjenje realno, kani se gledanja kosarke.

avatar
Consigliere 1927
Friday, 13.04.2018
21:45

Jel ovo onaj cuveni crnogorski obraz i postenje? Ovo je ispod svakog nivoa.

avatar
Iznogoud
Friday, 13.04.2018
21:45

Ova me utakmica podseća na mec protiv Turske, kad se igra u Turskoj. Mislim na arbitre

avatar
chaki
Saturday, 14.04.2018
00:05

Mene na montevideo sad sto je bilo protiv urugvaja

avatar
Gorčilo
Friday, 13.04.2018
21:44

Pojedini iz Zvezde kao da su namerno pravili greške.

avatar
La bestia negra
Friday, 13.04.2018
21:44

Bjelica i Lesor dva lika obolela od kosarke

avatar
Monte_Kristo
Friday, 13.04.2018
22:06

Sta reci za Lazica,covek se plasi kosa.

avatar
La bestia negra
Saturday, 14.04.2018
14:57

Ono polaganje sto je promasio covek ima otvoren put ka kosu,mogao da nasloni na tablu mogao sta hoce on izvodi nesto...

avatar
Goran_Ilic
Friday, 13.04.2018
22:24

Katastrofa,ocemo trofeje sa Rocestijem i Omicem samo,jos Omic tek stigao,Rocesty nas slepa jadan celu sezonu vuce pokvaren voz,crce covek.