Leon Deleon oštro kažnjen, razmatrana i ostavka - ovo je epilog!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.06.2018.
13:21
Izvor: Sportske.net, kls.rs

Iz kola u kolo su kažnjavani klubovi ili pojedini igrači zbog kršenja propisa, a na kraju sezone kaznu nije mogao da izbegne ni direktor takmičenja.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Košarkaška sezona u Srbiji završena je trijumfom Crvene zvezde mts u finalu plej-ofa protiv FMP-a. Crveno-beli su tako četvrti put uzastopno postali prvaci države, a par dana kasnije usledilo je još jedno saopštenje iz KLS.

Povod -  ponuđena ostavka direktora takmičenja Leona Deleona zbog propusta koji je napravio tokom borbe Vršca i Zlatibora za sedmo mesto i eventualni plasman u ABA 2 ligu, a u vezi toga ko ima prdnost domaćeg terena.

Ostavka nije prihvaćena, ali Deleon nije prošao bez kazne.

U prilogu prenosimo saopštenje koje je potpisao predsednik Udruženja klubova KLS Darko Jovičić.

''Na sednici Predsedništva Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije, pored ostalog, razmotrena je situacija u vezi sa greškom koju je direktor takmičenja Leon Deleon napravio odredivši da u utakmicama za sedmo mesto u plej ofu prednost domaćeg terena dodeli ekipi KK Zlatibor umesto KK Vršac.

Predsedništvo je konstatovalo da je direktor takmičenja, uočivši svoju grešku, posle prve utakmice koja je odigrana na Zlatiboru, javno to ispravio i promenio svoju prvobitnu odluku i odredio da se druga i eventualna treća utakmica odigraju u Vršcu.

Na samoj sednici Leon Deleon je ponudio ostavku.

Ocenjujući da je direktor takmičenja napravio veliki propust i imajući u vidu posledice koje je taj propust izazvao, kao i njegov dosadašnji uspešan četvorogodišnji rad, Predsedništvo nije usvojilo ponuđenu ostavku i donelo je odluku da direktora takmičenja Leona Deleona kazni novčanom kaznom u iznosu od 150.000,00 RSD''.
                                                                                              

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke