Lendejl veruje da je Partizan mogao da pobedi, kakvi su Novicini utisci posle povratka na teren

Autor: Pavle Knežević
subota 24.11.2018.
20:07
Izvor: Sportske.net

Kapiten je zaigrao posle dužeg vremena.

ABA liga/Partizan NIS
ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Centar Partizana Džok Lendejl veruje da je njegov tim mogao danas da pobedi Crvenu zvezdu, ali da je ekipa poražena jer nije igrala sve vreme na istom nivou.

"Ovo smo definitivno mogli da pobedimo, pogađali smo, vodili smo. Igrali smo dobru odbranu. U trećoj četvrtini smo spustili gas i oni su nas stigli. Jednostavno smo pali, puna tri minuta nismo bili na nivou. Oni su to iskoristili, pre svega naše greške u odbrani. Igrali su snažnije od nas. Imali su previše ofanzivnih skokova. Moramo da radimo na tome da igramo istim intenzitetom svih 40 minuta. Sa istom vatrom", rekao je Lendejl.

Australijski internacionalac ipak nosi neke pozitivne utiske sa svog prvog "večitog" derbija.

"Najbolji deo igranja u Partizanu je publika, uvek je nevertovatno. To nas hrani na terenu. Hvala im na sjajnoj podršci. Stvarno je kul biti deo ovog kluba. Doživljavati ovako nešto iz utakmice u utakmicu je zaista posebno", rekao je Lendejl.

Na terenu se danas pojavio i Novica Veličković, koji je odigrao 11 minuta.

"Sigurno da je jako teško i sigurno da derbi ko derbi vuče neke posebne emocije. Tih par pet-šest loših minuta su presudili. Treba da učimo, treba da radimo. Moramo da iskoristimo pauzu da svaki igrač još više radi na sebi kako bismo napredovali kao tim i da bismo nešto uradili ove godine. Žao mi je zbog ovakve atmosfere što nismo dobili. Čestitam i protivniku na fer igri", rekao je Veličković.

O povratku...

"Ja sam naporno radio da bih pomogao ekipi, u suštini probao sam danas. Dugo nisam bio u takmičarskom ritmu što nije opravdanje. Prva utakmica ovakvog tipa i eto, osećam se sve bolje", rekao je Veličkovič

Šta si video u toj seriji od 16:0? Šta su oni promenili?

"Namesti se takva igra. U suštini taj neki pad su iskoristili svojim iskustvom. To je bilo par puta ne uradiš šta treba i ode utakmica u drugi smer. Jednostavno se tako desi, nije sa namerom. Tu su okrenuli utakmicu", objasnio je Veličković.

Neizbežno je bilo pitanje o atmosferi.

"Mi publiku definitivno imamo, jednu od najboljih u Evropi. Apsurdno je više pričati i ponavljati. Oni su nam najveća podršku, mi njima moramo da pružamo satisfakciju pobedama. Imamo publiku koja razume košaku koja bodri i kada ne ide", kaže kapiten Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Sunday, 25.11.2018
15:57

Zasad teško protiv Legije stranaca (domaći igrači fmp postigli UKUPNO 3 POENA). Ali na proleće uz 1-2 pojačanja i upotrebljivog Novicu može biti druga priča. Kapacitet rasta ekipe Partizana je mnogo veći nego kod ekipe iz predgrađa.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 26.11.2018
09:06

NAJMANJE dva pojacanja...

avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 25.11.2018
01:04

Могао, хм.

avatar
Partibrejker
Saturday, 24.11.2018
23:00

Da bi igrao 40 min u jakom ritmu moraš da budeš fizički spreman,a i da imaš u rotaciji bar 10 igrača.Mi em smo fizički nespremni em igramo sa 8 igrača.Od tih osam trojca igraju po desetak minuta,što znači da 30 min igramo sa pet igrača.Šta je bilo sa Gegićem večeras?Čemu služe Pecarski i Gavrilović?Pa bar po pet minuta da odmore nosioci.Ne kritikuje Trinkijerija,samo mi nije jasno.Činjenica je da od kada je došao od nikoga nismo pukli žestoko,niti smo primili preko 80 poena,što je kod Čanka bila praksa.

avatar
bagra
Saturday, 24.11.2018
22:04

Pa da ste igrali bar 30 minuta mozda biste i dobili ali izgleda da vam nisu javili koliko traje utakmica pa ste vi kao i do sada igrali 20 minuta. Bednici

avatar
Old_school
Saturday, 24.11.2018
21:36

Lepo covek rece. I def Partizan ima mnogo bolju kosarkasku publiku, tako da i ovo sto su igrali bilo je bar za 30% vise nego sto vrede, zahvaljujuci publici.

avatar
IM
Saturday, 24.11.2018
21:15

I ja bi verovao da u Partizan igraju igraci koji su dostojni njega,koji ce gaziti sve redom u Aba ligi i koji ce u Evroligi stvarati nove istorijske uspehe za srpsku kosarku,a i nove kosarkaske legende uopste,sad moraju takvi kao ti da nam vode glavnu rec.

avatar
Silent
Saturday, 24.11.2018
21:13

Samo mozete da placete dzaba drzava baca pare u rupu bez dna

avatar
bagra
Saturday, 24.11.2018
23:35

Rece navijac zvezde, za drzavu i to.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 26.11.2018
09:06

Pa i za to u prvom delu recenice:-D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 24.11.2018
21:09