Lendejl: "Igrati za Partizan je ludo, ume da bude zastrašujuće"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 04.01.2019.
15:13
Izvor: Sportske.net

Centar Partizana Džok Lendejl opisao je zemljacima kako izgleda igrati za crno-bele i šta sve to nosi sa sobom.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Australijanac Džok Lendejl (23, 211 cm) priključio se Partizanu prošlog leta i u klubu iz Humske započeo profesionalnu karijeru.

U razgovoru za australijski portal "Pickandroll" Partizanov centar govorio je o svojih prvih nekoliko meseci u klubu iz Humske i Evropi uopšte.

ABA ligu je opisao kao izuzetno zahtevnu i kao takmičenje sporog ritma u kojem fizičke predispozicije igraju važnu ulogu.

"Naučilo me je (iskustvo igranja u Srbiji) mnogo o košarci. Bilo je brutalno prvih nekoliko meseci, ali sa novim trenerom i njegovim stilom, stvari počinju da bivaju lakše za mene", rekao je Lendejl.

Novinar koji je intervjuisao Lendejla nije imao uvid u veličinu Partizana, ali je nakon razgovora sa centrom crno-belih svatio o kakvom se klubu radi.

"Igrati za Partizan je ludo! To je jedno od najboljih mogućih iskustava koje sam ikada doživeo, ali ume da bude veoma, veoma zastrašujuće na trenutke", rekao je Lendejl i potom nastavio,

"Kada smo izgubili od Zvezde, izbile su tuče na parkingu. Ne izmišljam, 95% sam siguran da je momak koji mi je prišao sa rukama u jakni hteo da izvadi pištolj na mene. Srećom, bilo je u blizini oko 150 policajaca u punoj opremi tako da su se pobrinuli da sve dovedu u red", istakao je centar crno-belih.

On je objasnio da mu je cilj da za dve godine zaigra u NBA ligi, ali je za sada više nego zadovoljan time što igra pred najboljim navijačima na svetu.

"Na kraju dana ne bih želeo da igram pred bilo kojim drugim navijačima na svetu. Ovi momci žive i umiru za utakmice. To što sam u poziciji da imam takvu podršku i energiju na svakoj utakmici je zaista neverovatno", zaključio je Lendejl.

Australijanac u ABA ligi beleži prosek od 16,3 poena i 6,7 skokova, dok u Evrokupu prosečno postiže 11,4 poena i beleži 7 skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke