Lenard propušta drugi meč, 'Pop' osuo paljbu po Pačuliji

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 15.05.2017.
21:08
Izvor: Sportske.net

Legendarni trener San Antonija komentarisao je dešavanja sa jučerašnje utakmice u svom stilu. Evo šta je rekao o Zazi Pačuliji.

Epa/Jose Mendez
Epa/Jose Mendez

Povezane vesti

Košarkaši San Antonio Sparsa ispustili su trijumf nad Golden Stejtom u prvom meču finala Zapadne konferencije, a slobodno se može reći da je prelomni momenat na utakmici bila povreda Kavaja Lenarda.

Na startu trećeg kvartala, u momentu kada je San Antonio vodio 76:55, Kavaj Lenard je doskočio na stopalo Zaze Pačulije koji je prilično nesportski zašao duboko u deo terena gde bi šuter trebalo da doskoči.

Naknadnim pregledima utvrđeno je da Kavaj Lenard neće biti u stanju da pomogne ekipi u drugoj utakmici, a to je bila centralna tema obraćanja Grega Popoviča dan nakon utakmice.

"Ludi Srbin" je osuo paljbu po Zazi Pačuliji istakavši da istorija reprezentativca Gruzije ukazuje na to da je namerno išao na to da povredi Lenarda.

"Na utakmici u Dalasu je umalo slomio ruku Kavaju. Pitajte Dejvida Vesta, njegovog sadašnjeg saigrača kako se proveo dok je Zaza igrao za Dalas. Razmislite o njegovoj istoriji" počeo je izlaganje Popovič.

Sam Kavaj Lenard rekao je kako ne misli da je Zaza Pačulija namerno "startovao" da bi ga povredio, ali to mišljenje ne deli trener San Antonija.

"Sinoć smo videli potpuno neprirodno zatvaranje koje je liga zabranila pre mnogo godina i tome posvetila veliku pažnju. Kavaj neće igrati, a vi želite da vam kažem kako se osećamo povodom toga" rekao je Popovič.

Na kraju je "Pop" vrlo jasno rekao šta misli o šansama svog tima u drugoj utakmici, nakon povrede Kavaja Lenarda.

"Igramo protiv tima koji je, najverovatnije, najbolji u ligi i 9.75 od 10 ljudi veruje da će Voriorsi savladati San Antonio. Pa, imali smo prokleto dobru sezonu, igrali dosta dobro u plej-ofu, smatram da nam ide sve bolje... Vodili smo 23 poena u trećoj četvrtini protiv Golden Stejta i onda ostanemo bez Lenarda na onakav način. Sada želite da znate da li su nam šanse manje i kako se osećamo? Eto kako se osećamo..." zaključio je Popovič.

Drugi meč finalne serije Zapadne konferencije na programu je u utorak, a ponovo će prednost domaćeg terena imati ekipa Golden Stejt Voriorsa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Lazović
Monday, 15.05.2017
22:41

Bas steta jbt, pojeli su ih do tog trenutka

avatar
Bat
Monday, 15.05.2017
22:19

ne mogu ovaj golden stejt da gledam

avatar
Monday, 15.05.2017
21:44

Ova ekipa golden stejta je najodvratnija ekipa u istoriji bilo kog sporta ikada.

avatar
Amar Zornic
Monday, 15.05.2017
21:35

Nazalost u pravu je , bez Leonarda i Parkera je nemoguce . Ali ako bude spreman za treci mec to je sansa za Sparse . Go Spurs go !

avatar
Tuesday, 16.05.2017
11:00
avatar
Dario Hubner
Monday, 15.05.2017
21:29

Zna se kakve su sanse SA sa Lenardom u ekipi,a kakve bez njega..Jedno je sigurno,Pop i njegova ekipa nece olako odustati.