Lekar otkrio najvažnije detalje o Kuzmićevom stanju, košarkaši šalju poruke podrške

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.07.2019.
12:49
Izvor: Sportske.net, banjaluka.net

Oglasio se direktor UKC Republike Srpske.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Posle teške saobraćajnje nesreće na putu Banjaluka - Prijedor i ukazane pomoći u UKC Republike Srpske, Ognjen Kuzmić je, kako smo preneli tokom prepodneva, helikopterom prebačen u Beograd, a lečenje će nastaviti u Kliničkom centru Srbije.

Direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlada Đajić je među prvima bio upoznat sa stanjem povređenih, kako Kuzmića, tako i još trojice muškaraca, a posle Kuzmićevog transporta u Beograd, otkrio je detalje povreda koje je zadobio košarkaški reprezentativac Srbije.

Kako prenosi ''Banjaluka.net'', Đajić je potvrdio da Kuzmić ima prelome kostiju lica i vilice, otok mozga, kao i nagnječenje grudnog koša.

''Pacijent se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju. Obavljena ja sva neophodna inicijalna dijagnostika i započet terapijski tretman. Zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja i saniranja povreda u toku je hitno prebacivanje Ognjena Kuzmića u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije'', navodi se na pomenutom portalu.

Takođe, objavljena je i izjava načelnika Urgentnog centra dr Dragana Rakanovića u vezi sa Kuzmićevim saputnikom u ''poršeu'', 29-godišnjim Bogdanom Ilićem. On je zadobio ''dominantne povrede glave i kostiju lica'', ali nije prebačen sa Kuzmićem u Beograd.

''Nalazi se na aparatima za mehaničku ventilaciju. Ostaje na daljem bolničkom lečenju i praćenju u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene'', navodi pomenuti portal.

Inače, tokom dana oglašavaju se i košarkaški asovi koji šalju poruke podrške Ognjenu Kuzmiću, poput Luke Dončića, Vladimira Štimca...

-
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke